Bulvių košė su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bulvių košė su grybais

Bulvių košėje yra krakmolo, baltymų ir skaidulų. Bulvės yra naudingų mineralinių medžiagų, tokių kaip kalis, kalcis ir fosforas, šaltinis. Dar naudingesnę ir skanesnę bulvių košę pagamins grybai, pvz. Švieži grybai yra baltos arba šviesiai rudos spalvos. Kuo tamsesnis grybas, tuo jis senesnis. Pernokę grybai nėra kenksmingi žmogui, tačiau naudos iš jų nedaug. Be to, termiškai apdoroti jie tampa kieti.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
93 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.29/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių košė su grybais Žingsnis 1
Paruoškite grybus tyrei. Pastatykite sausą keptuvę ant ugnies ir supilkite augalinį aliejų. Įkaitinkite jį ir įmeskite svogūnų pusžiedžius. Kepkite 3-4 minutes, tada sudėkite grybus. Viską kartu kepkite 10-15 minučių. Grybai turėtų sumažėti perpus, o visas skystis turėtų išgaruoti.

Žingsnis 2

Bulvių košė su grybais Žingsnis 2
Pradėkite virti bulves. Supjaustytas bulves sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Vanduo turėtų pakilti 2-3 cm virš bulvių. Palikite virti maždaug 40 minučių. Laikas priklauso nuo supjaustytų bulvių gumbų storio (kuo mažesni gabalėliai, tuo greičiau išvirs). Kai bulvės bus paruoštos, nusunkite vandenį.

Žingsnis 3

Bulvių košė su grybais Žingsnis 3
Bulves sutrinkite. Bulves pagardinkite druska ir įdėkite sviesto. Uždenkite dangčiu ir palikite 3-5 minutes. Per tą laiką sviestas ištirps. Pašildykite grietinėlę mikrobangų krosnelėje ir supilkite ją į puodą su bulvėmis. Tada bulves sutrinkite trintuvu, bulvių grūstuve arba presu. Įmaišykite grybus ir gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos