Publikavimo data: 2024-06-08
Bulvių košė su grybais
Bulvių košėje yra krakmolo, baltymų ir skaidulų. Bulvės yra naudingų mineralinių medžiagų, tokių kaip kalis, kalcis ir fosforas, šaltinis. Dar naudingesnę ir skanesnę bulvių košę pagamins grybai, pvz. Švieži grybai yra baltos arba šviesiai rudos spalvos. Kuo tamsesnis grybas, tuo jis senesnis. Pernokę grybai nėra kenksmingi žmogui, tačiau naudos iš jų nedaug. Be to, termiškai apdoroti jie tampa kieti.
Žingsnis 1
Paruoškite grybus tyrei. Pastatykite sausą keptuvę ant ugnies ir supilkite augalinį aliejų. Įkaitinkite jį ir įmeskite svogūnų pusžiedžius. Kepkite 3-4 minutes, tada sudėkite grybus. Viską kartu kepkite 10-15 minučių. Grybai turėtų sumažėti perpus, o visas skystis turėtų išgaruoti.
Žingsnis 2
Pradėkite virti bulves. Supjaustytas bulves sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Vanduo turėtų pakilti 2-3 cm virš bulvių. Palikite virti maždaug 40 minučių. Laikas priklauso nuo supjaustytų bulvių gumbų storio (kuo mažesni gabalėliai, tuo greičiau išvirs). Kai bulvės bus paruoštos, nusunkite vandenį.
Žingsnis 3
Bulves sutrinkite. Bulves pagardinkite druska ir įdėkite sviesto. Uždenkite dangčiu ir palikite 3-5 minutes. Per tą laiką sviestas ištirps. Pašildykite grietinėlę mikrobangų krosnelėje ir supilkite ją į puodą su bulvėmis. Tada bulves sutrinkite trintuvu, bulvių grūstuve arba presu. Įmaišykite grybus ir gerai išmaišykite.
Kategorijos