Publikavimo data: 2024-06-22
Bulvių košė su grybais ir sūriu
Bulvių košė yra patiekalas, kurį daugelis žmonių žino iš vaikystės. Tai puikus garnyras prie bet kokios mėsos, žuvies ar paukštienos. Taip pat bulvių košė puikiai dera su daržovėmis. Mūsų bulvių košės receptas originalus, nes gaminant vienu metu naudojami grybai ir sūris. Patiekite patiekalą karštą, kad sūris gražiai apskrustų. Bulvių košė yra švelnaus kreminio skonio, o sultingi grybai patiekalui suteikia pikantiškumo. Jums patiks!
Žingsnis 1
Nulupkite bulves, supjaustykite jas mažais kubeliais. Į puodą supilkite vandenį ir padėkite ant ugnies, pasūdykite. Virkite, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Nuplaukite ir supjaustykite grybus bei smulkiai supjaustykite svogūną. Ant ugnies pastatykite keptuvę ir supilkite aliejų, kai keptuvė įkais, pakepinkite svogūnus, tada sudėkite grybus ir kepkite, kol jie bus paruošti.
Žingsnis 3
Patikrinkite, ar bulvės yra tinkamos. Nusausinkite vandenį. Supilkite pieną ir sviestą. Sutrinkite bulves trintuvu arba sutrinkite jas mikseriu iki vientisos masės. Sutarkuokite sūrį. 2/3 sūrio sudėkite į bulves. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 4
Bulves patiekite karštas. Ant viršaus uždėkite keptų grybų ir pabarstykite likusiu sūriu.
Kategorijos