Publikavimo data: 2025-08-19
Bulvių košė su grybais multicooker įrenginyje
Bulvių košė, Sibire vadinama "tolčenka", yra klasikinis garnyras, kuris puikiai tinka prie bet kurios vakarienės. Kad būtų lengviau ją paruošti, bulvėms virti naudokite daugiafunkcinę viryklę. Šis gaminimo variantas tinka studentams, kurie neturi tokio pertekliaus kaip viryklė. Tolčenka taps gardžia ir maistinga vakariene visai šeimai.
Žingsnis 1
Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Apytikslis dydis parodytas paveikslėlyje. Gabaliukai turi būti vienodi.
Žingsnis 2
Palikite šaltame vandenyje 30 minučių, kad išsiskirtų krakmolo perteklius.
Žingsnis 3
Sudėkite bulves į multicookerį, užpilkite jas šaltu vandeniu, kol vanduo apsems bulves. Įdėkite karštame vandenyje ištirpintą sausą sultinį arba sultinio kubelį.
Žingsnis 4
30-40 minučių dėkite į "multicooker" viryklę "troškinio" arba "sriubos" režimu. Šiuo atveju tai priklauso nuo jūsų multicookerio. Atidžiai perskaitykite jo instrukciją ir nustatykite laiką priklausomai nuo jos. Bulvėms išvirus, patikrinkite jų minkštumą dantų krapštuku, jei bulvės nepakankamai minkštos ir jas sunku pradurti, dar šiek tiek pratęskite laiką multicooker'yje.
Žingsnis 5
Kol bulvės verda, paruoškite grybus: nulupkite odelę, smulkiai supjaustykite ir kepkite 7-10 minučių ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Jei neturite viryklės, grybus galite kepti daugiafunkcinėje keptuvėje "kepimo" režimu 10 minučių prieš ir (arba) po bulvių paruošimo.
Žingsnis 6
Pašildykite pieną, kol jis sušils, ir paruoškite sviestą (jis turi būti labai minkštas, bet neištirpęs, t. y. kaip šioje nuotraukoje).
Žingsnis 7
Tada bulves sutrinkite. Tai darykite mediniu plaktuku. Jei norite, galite naudoti trintuvą, bet aš rekomenduoju medinį plaktuvą. Sudėkite sviestą, pieną ir gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 8
Sumaišykite tyrę su grybais.
Kategorijos