Publikavimo data: 2025-08-17
Bulvių košė su keptais porais
Švelni bulvių košė su svieste ir česnakuose keptais porais - puikus prancūziškas patiekalas. Dėl porų bulvių košė gaunama neįprasta, šiek tiek saldaus skonio. Toks patiekalas vertas restorano. Bulvių košę galima patiekti vieną arba kaip garnyrą prie žuvies, mėsos, paukštienos. Ypač bulvių košė tiks prie vidutiniškai iškepto jautienos kepsnio. Patiekite patiekalą kartu su daržovių salotomis ir mėgstamu vynu. Voila, puiki prancūziška vakarienė paruošta!
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais. Porus supjaustykite žiedais. Smulkiai supjaustykite česnaką.
Žingsnis 2
Sudėkite bulves į puodą ar puodą, užpilkite šaltu vandeniu, šiek tiek pasūdykite ir padėkite ant ugnies. Virkite bulves ant vidutinės ugnies apie 15-20 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Kol bulvės verda, paruoškite porus. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Į keptuvę sudėkite smulkintą česnaką ir 1 minutę pakepinkite ant vidutinės ugnies. Tada į keptuvę sudėkite porų žiedus. Kvapniame česnakų aliejuje svogūnus kepkite apie 10 minučių, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos. Svogūnai turėtų tapti šiek tiek skaidrūs.
Žingsnis 4
Kai bulvės išvirs, nusausinkite jas. Į virtas bulves sudėkite sviestą ir grietinėlę. Sutrinkite bulves trintuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Į bulvių košę sudėkite keptus porus. Bulvių košę pagal skonį pagardinkite druska. Išmaišykite.
Žingsnis 6
Paskirstykite bulvių košę lėkštėse, papuoškite krapais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos