Publikavimo data: 2024-06-22
Bulvių košė su keptais svogūnais
Bulvės yra vienas populiariausių ir universaliausių maisto produktų. Yra šimtai būdų, kaip jas paruošti. Ir tai ne be priežasties. Ši daržovė yra nepretenzinga auginti. Jos gamybos sąnaudos nedidelės. Kartu maistinę vertę ir naudingumą sunku pervertinti. Pasigaminti bulvių košę, ko gero, pats paprasčiausias ir greičiausias iš visų paruošimo būdų. Į visiems įprastą bulvių košę dedama pieno ir sviesto. Tačiau bulvių košei ypatingo skonio galima suteikti į ją pridėjus kitų daržovių.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 2
Bulves virkite, kol suminkštės. Prieš verdant gumbus geriau supjaustyti gabaliukais.
Žingsnis 3
Įkaitintoje keptuvėje apkepkite svogūnus. Svogūnai turi tapti skaidrūs ir šiek tiek auksiniai. Augalinį aliejų galima pakeisti nedideliu kiekiu vandens. Taip paruoštas patiekalas bus dar sveikesnis.
Žingsnis 4
Virtas bulves sutrinkite trintuvu. Stenkitės, kad neliktų didelių gumuliukų. Gerai išvirtas bulves lengva sutrinti. Supilkite pašildytą pieną. Įdėkite sviesto. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Iš keptuvės perkelkite pakepintus svogūnus. Sumaišykite visus ingredientus.
Žingsnis 5
Svogūnai puikiai atspindi virtų bulvių skonį. Įdėjus pieno ir sviesto, bulvių košės konsistencija tampa dar švelnesnė.
Kategorijos