Publikavimo data: 2025-08-18
Bulvių košė su keptomis voveraitėmis ir svogūnais
Gaminti patiekalus su voveraitėmis nėra taip paprasta kaip su kitais grybais, reikia mokėti pasirinkti tinkamus ingredientus, kurie nesugadintų jų švelnaus, šiek tiek aštraus skonio, bet jį pabrėžtų. Geriausia juos derinti su žalumynais ir svogūnais, taip pat minkšta bulvių koše pagal vokiškos virtuvės receptą. Gaunasi gana neįprastas garnyras, pasižymintis pikantišku aštriu kepinių skoniu. Jį galima valgyti net kaip atskirą patiekalą su duonos plutele.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 2
Voveraites supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Keptuvėje ant vidutinės ugnies 15-20 minučių pakepinkite voveraites ir svogūnus alyvuogių aliejuje. Pasūdykite grybus.
Žingsnis 4
Bulves supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į gilų dubenį, įdėkite sviesto ir šiek tiek pieno. Bulves pasūdykite, jei to nepadarėte jas virdami. Išplakite bulves mikseriu, lėtai supilkite pieną. Tai darykite 10-15 minučių, kol bulvės taps tirštos košės konsistencijos. Mišrainė turi būti kuo tirštesnė, su kuo mažiau gumuliukų.
Žingsnis 5
Į tyrę sudėkite smulkiai supjaustytas keptas voveraites ir svogūnus ir išmaišykite iki vientisos masės. Prieš patiekdami į patiekalą įberkite smulkintų žaliųjų svogūnų.
Kategorijos