Bulvių košė su keptomis voveraitėmis ir svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Bulvių košė su keptomis voveraitėmis ir svogūnais

Gaminti patiekalus su voveraitėmis nėra taip paprasta kaip su kitais grybais, reikia mokėti pasirinkti tinkamus ingredientus, kurie nesugadintų jų švelnaus, šiek tiek aštraus skonio, bet jį pabrėžtų. Geriausia juos derinti su žalumynais ir svogūnais, taip pat minkšta bulvių koše pagal vokiškos virtuvės receptą. Gaunasi gana neįprastas garnyras, pasižymintis pikantišku aštriu kepinių skoniu. Jį galima valgyti net kaip atskirą patiekalą su duonos plutele.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
88 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.87/5 (30 bal.)

Žingsnis 1

Bulvių košė su keptomis voveraitėmis ir svogūnais Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir žaliuosius svogūnus.

Žingsnis 2

Bulvių košė su keptomis voveraitėmis ir svogūnais Žingsnis 2
Voveraites supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 3

Bulvių košė su keptomis voveraitėmis ir svogūnais Žingsnis 3
Keptuvėje ant vidutinės ugnies 15-20 minučių pakepinkite voveraites ir svogūnus alyvuogių aliejuje. Pasūdykite grybus.

Žingsnis 4

Bulvių košė su keptomis voveraitėmis ir svogūnais Žingsnis 4
Bulves supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į gilų dubenį, įdėkite sviesto ir šiek tiek pieno. Bulves pasūdykite, jei to nepadarėte jas virdami. Išplakite bulves mikseriu, lėtai supilkite pieną. Tai darykite 10-15 minučių, kol bulvės taps tirštos košės konsistencijos. Mišrainė turi būti kuo tirštesnė, su kuo mažiau gumuliukų.

Žingsnis 5

Bulvių košė su keptomis voveraitėmis ir svogūnais Žingsnis 5
Į tyrę sudėkite smulkiai supjaustytas keptas voveraites ir svogūnus ir išmaišykite iki vientisos masės. Prieš patiekdami į patiekalą įberkite smulkintų žaliųjų svogūnų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, garnyrai, įspūdingas receptas, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, bulvių košė, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos