Publikavimo data: 2024-06-23
Bulvių košė su kiaušiniu
Virtos bulvės, ko gero, užima pirmaujančią vietą tarp visų daržovių garnyrų. Kas gi nemėgsta šviežių, kvepiančių bulvių! Iš bulvių ruošiama daugybė įvairių patiekalų, tačiau populiariausia yra bulvių košė. Bulvių košę galite gaminti įvairiais būdais. Kiekvienas virėjas turi keletą paslapčių, kaip bulvių košę padaryti ypač skanią. Jei į virtas bulves įmušite žalią kiaušinį, paruošta bulvių košė įgaus intensyvesnę spalvą. Taip pat nepamirškite, kad pridėjus tokių ingredientų kaip svogūnai, pienas ir grietinė patiekalui suteikiamas ne tik geresnis skonis, bet ir bulvių košė tampa sveikesnė.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite mažais gabalėliais, kad greičiau išvirtų.
Žingsnis 2
Paimkite tinkamo dydžio puodą ir užpilkite bulves vandeniu taip, kad vanduo jas visiškai apsemtų. Į vandenį taip pat sudėkite svogūną. Užvirkite ir sumažinkite kaitvietės kaitrumą. Virkite, kol suminkštės. Jei reikia, nugriebkite susidariusias putas.
Žingsnis 3
Išvirusias bulves nusausinkite. Įdėkite žalią kiaušinį, grietinę, druskos ir pipirų pagal skonį. Sutrinkite bulves, sumaišydami jas su likusiais ingredientais.
Žingsnis 4
Svogūnų skonio bulvių košė su kiaušiniu paruošta! Bulvių košę sudėkite į lėkštę ir papuoškite žolelių šakele.
Kategorijos