Publikavimo data: 2025-08-19
Bulvių košė su kopūstais ir svogūnais
Bulvių košė yra unikalus garnyras, kurį mėgsta absoliučiai visi. Ji puikiai tinka prie bet kokio patiekalo. Tačiau reikia žinoti, kaip teisingai ją paruošti. Be to, bulvių košę galima įvairinti. Pakanka pridėti daržovių ir prieskonių. Šiame recepte į bulves dedama troškintų kopūstų ir svogūnų. Po kepimo ir troškinimo daržoves reikia susmulkinti blenderiu iki bulvių košės būsenos. Sujungę visus ingredientus gausite skanų ir sveiką garnyrą, kuriame gausu vitaminų ir mikroelementų!
Žingsnis 1
Stambiai supjaustykite bulves virimui. Jei gumbai maži, jų smulkinti nereikia.
Žingsnis 2
Paimkite didelę keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Sudėkite kepti supjaustytus svogūnus.
Žingsnis 3
Kepkite kopūstus ir svogūnus 5 minutes, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos. Tada įpilkite šiek tiek vandens, uždenkite ir troškinkite kopūstus 15 minučių.
Žingsnis 4
Sudėkite troškintus kopūstus ir svogūnus į maišytuvą. Susmulkinkite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Sutrintus kopūstus ir svogūnus pertrinkite per sietelį, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.
Žingsnis 6
Paimkite didelį puodą ir sudėkite į jį griežinėliais supjaustytas bulves. Užpilkite vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Kuo smulkiau supjaustytos bulvės, tuo greičiau išvirs. Vidutiniškai bulvės verdamos 20 minučių.
Žingsnis 7
Į puodą su bulvių koše sudėkite trintus kopūstus ir svogūnus, įpilkite sviesto. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 8
Puode kruopščiai sumaišykite visus bulvių košės ingredientus.
Žingsnis 9
Bulvių košę su kopūstais ir svogūnais sudėkite į lėkštę ir patiekite. Paruošta!
Kategorijos