Publikavimo data: 2025-08-18
Bulvių košė su krevetėmis ir mikrožalumynais
Mikrožalumynai - tai jaunų žolelių arba augalų, dažniausiai mūsų parduotuvėse - rukolos arba vandens kruopų, ūgliai. Tokiuose patiekaluose, kaip bulvių košė su krevetėmis, jie padeda suteikti pikantišką, šiek tiek aštrų žolelių skonį. Pagrindinis jų privalumas yra tas, kad juose visada yra daug daugiau vitaminų nei suaugusiuose augaluose ir salotose. Šiame patiekale ji bus puikus sveikos mitybos elementas.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite skiltelėmis, puselėmis, jei jos mažos, arba ketvirčiais. Smulkiai susmulkinkite prieskonines žoleles. Į atskirą dubenį sudėkite bulves, mikrožoleles, sviestą, druską ir pipirus pagal skonį. Bulves trinkite mikseriu 3-4 minutes ir lėtai pilkite pieną iki norimos konsistencijos. Tyrė neturi būti per skysta, todėl pieną pilkite nedidelėmis porcijomis.
Žingsnis 2
Susmulkinkite česnaką. Kepkite krevetes ir česnakus keptuvėje ant vidutinės ugnies 10-15 minučių, kol taps traškūs. Nepamirškite pasūdyti!
Žingsnis 3
Krevetes sudėkite ant išvirtos bulvių košės, papuoškite patiekalą žolelėmis ir patiekite.
Kategorijos