Bulvių košė su majonezu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Bulvių košė su majonezu

Pirmieji bulves iš Amerikos į Europą XVI a. atvežė ispanai. O Rusijoje ši kultūra atsirado Petro Didžiojo dėka. Rusijos gyventojai ne iš karto sutiko bulves, net rengė "bulvių maištus". Ir visa tai dėl to, kad žmonės per klaidą vietoj gumbų valgė nuodingus vaisius. Šiandien bulvė laikoma ne ką mažiau tradiciniu rusišku produktu. O vienas mėgstamiausių patiekalų yra bulvių košė. Siūlome jums pasigaminti bulvių košę su majonezo priedu. Pasirodo, tai bus švelnus ir skanus patiekalas.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
114 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių košė su majonezu Žingsnis 1
Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais. Taip jos išvirs daug greičiau.

Žingsnis 2

Bulvių košė su majonezu Žingsnis 2
Sudėkite bulves į kubilą arba puodą ir užpilkite vandeniu taip, kad vandens lygis būtų 3-4 cm virš bulvių. Įberkite 1 arbatinį šaukštelį druskos. Pastatykite bulves ant viryklės, kad užvirtų. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą, kad vanduo greitai neužvirtų. Bulves virkite apie 15 minučių, kol suminkštės.

Žingsnis 3

Bulvių košė su majonezu Žingsnis 3
Kad patikrintumėte, ar bulvės jau paruoštos, smeikite į jas peiliu. Peilis turi sklandžiai įsiskverbti į daržovę. Nusunkite vandenį nuo virtų bulvių į atskirą indą. Mums dar reikės sultinio! Išvirusias bulves sutrinkite trintuvu, kad neliktų gumulėlių. Įdėkite majonezo ir maltų pipirų. Išmaišykite. Įpilkite šiek tiek bulvių sultinio, kad košė nebūtų per tiršta. Dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 4

Bulvių košė su majonezu Žingsnis 4
Paragaukite tyrės ir, jei reikia, įberkite daugiau druskos. Šaukštu išpilstykite tyrę į lėkštes ir pabarstykite smulkintais krapais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos