Publikavimo data: 2024-09-16
Bulvių košė su majonezu
Pirmieji bulves iš Amerikos į Europą XVI a. atvežė ispanai. O Rusijoje ši kultūra atsirado Petro Didžiojo dėka. Rusijos gyventojai ne iš karto sutiko bulves, net rengė "bulvių maištus". Ir visa tai dėl to, kad žmonės per klaidą vietoj gumbų valgė nuodingus vaisius. Šiandien bulvė laikoma ne ką mažiau tradiciniu rusišku produktu. O vienas mėgstamiausių patiekalų yra bulvių košė. Siūlome jums pasigaminti bulvių košę su majonezo priedu. Pasirodo, tai bus švelnus ir skanus patiekalas.
Žingsnis 1
Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais. Taip jos išvirs daug greičiau.
Žingsnis 2
Sudėkite bulves į kubilą arba puodą ir užpilkite vandeniu taip, kad vandens lygis būtų 3-4 cm virš bulvių. Įberkite 1 arbatinį šaukštelį druskos. Pastatykite bulves ant viryklės, kad užvirtų. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą, kad vanduo greitai neužvirtų. Bulves virkite apie 15 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Kad patikrintumėte, ar bulvės jau paruoštos, smeikite į jas peiliu. Peilis turi sklandžiai įsiskverbti į daržovę. Nusunkite vandenį nuo virtų bulvių į atskirą indą. Mums dar reikės sultinio! Išvirusias bulves sutrinkite trintuvu, kad neliktų gumulėlių. Įdėkite majonezo ir maltų pipirų. Išmaišykite. Įpilkite šiek tiek bulvių sultinio, kad košė nebūtų per tiršta. Dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 4
Paragaukite tyrės ir, jei reikia, įberkite daugiau druskos. Šaukštu išpilstykite tyrę į lėkštes ir pabarstykite smulkintais krapais. Gero apetito!
Kategorijos