Publikavimo data: 2025-08-17
Bulvių košė su malta vištiena ir kiaušiniais
Puikus derinys - bulvių košė ant pieno su kiaušiniais ir kepta vištienos faršu. Toks patiekalas puikiai tinka pietums ir vakarienei. Jis ruošiamas gana paprastai, todėl su juo gali susidoroti net pradedantis virėjas. Bulvių košė su malta mėsa gaunasi labai skani ir sveika, o svarbiausia, kad ji turi labai mažai kalorijų, todėl galite drąsiai ją valgyti nesibaimindami dėl savo figūros. Patiekalą papildykite sultingų pomidorų, agurkų, ridikėlių ir žalumynų salotomis. Tai bus skanus patiekalas visai šeimai.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite nedideliais atsitiktiniais gabalėliais, sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Ant vidutinės ugnies virkite bulves 15-20 minučių, kol suminkštės. Nusausinkite bulves. Sutrinkite bulves trintuvu, kol taps košė, kad neliktų gumulėlių. Į bulvių košę pagal skonį įpilkite pieno, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Į keptuvę sudėkite maltą vištieną. Ją gerai sutrinkite mentele. Kepkite maltą vištieną 15 minučių, kol iškeps, retkarčiais pamaišydami. Pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite maltą mėsą. Kai mėsa bus paruošta, nukelkite ją nuo ugnies.
Žingsnis 3
Į lėkštes paskleiskite bulvių košę ir keptą maltą mėsą. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos