Publikavimo data: 2024-06-08
Bulvių košė su miltais
Iš bulvių košės ir miltų galima iškepti puikią tešlą pyragams, bandelėms ar pyragaičiams. Galite naudoti nuo vakarienės likusias bulves, tačiau pageidautina bulvių košę ruošti specialiai. Minkymo technologija paprasta ir aiški. Geriau imti krakmolingą daržovę, bulvių košė būna trapi ir oringa. Paruoštą tešlą galima 1-2 dienas laikyti šaldytuve arba užšaldyti. Kepinių skonis nepasikeis. Bulvių nuovirą taip pat galite naudoti liesai mielinei tešlai gaminti.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlos pagrindą. Bulves virkite pasūdytame pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Tada bulves nusausinkite, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į bulvių košę įpilkite augalinio aliejaus ir druskos. Išmaišykite. Įberkite šiek tiek miltų ir kepimo miltelių ir vėl išmaišykite. Tada dalimis suberkite likusius miltus ir suminkykite minkštą, elastingą tešlą. Toliau minkykite, kol tešla taps nebelipni.
Kategorijos