Publikavimo data: 2025-08-18
Bulvių košė su petražolėmis ir česnakais
Šiek tiek "žalią" bulvių košę puikiai papildo aštrus česnakas, kuris suteikia skoniui pikantiškumo. Puikus variantas kaip savarankiškas vegetariškas patiekalas arba kaip garnyras prie mėsos ar žuvies. Paprastas garnyras, kurį lengva paruošti be jokių pastangų. Mėgstamas didelėse ir mažose draugų kompanijose, dėl savo aštraus, pikantiško skonio jis pranašesnis už daugelį užkandžių.
Žingsnis 1
Petražoles susmulkinkite kuo smulkiau. Bulves supjaustykite ketvirčiais, smulkiai sutarkuokite česnaką.
Žingsnis 2
Bulves virkite pasūdytame vandenyje ant vidutinės ugnies 20-25 minutes, kol jos suminkštės ir bus lengvai praduriamos peiliu.
Žingsnis 3
Į atskirą dubenį sudėkite bulves ir sviestą. Įpilkite šiek tiek pieno. Bulves trinkite mikseriu 3-4 minutes ir lėtai pilkite pieną, kol gausite norimą konsistenciją. Tyrė neturi būti per skysta, todėl pieną pilkite nedidelėmis porcijomis.
Žingsnis 4
Į košę sudėkite česnaką ir petražoles. Bulves trinkite mikseriu 3-4 minutes ir lėtai supilkite pieną iki norimos konsistencijos. Tyrė neturi būti per skysta, todėl pieną pilkite nedidelėmis porcijomis.
Žingsnis 5
Jūsų bulvių šiek tiek aštrus garnyras jau paruoštas ir laukia, kol bus patiektas.
Kategorijos