Bulvių košė su petražolėmis ir česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Bulvių košė su petražolėmis ir česnakais

Šiek tiek "žalią" bulvių košę puikiai papildo aštrus česnakas, kuris suteikia skoniui pikantiškumo. Puikus variantas kaip savarankiškas vegetariškas patiekalas arba kaip garnyras prie mėsos ar žuvies. Paprastas garnyras, kurį lengva paruošti be jokių pastangų. Mėgstamas didelėse ir mažose draugų kompanijose, dėl savo aštraus, pikantiško skonio jis pranašesnis už daugelį užkandžių.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
73 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.92/5 (24 bal.)

Žingsnis 1

Bulvių košė su petražolėmis ir česnakais Žingsnis 1
Petražoles susmulkinkite kuo smulkiau. Bulves supjaustykite ketvirčiais, smulkiai sutarkuokite česnaką.

Žingsnis 2

Bulvių košė su petražolėmis ir česnakais Žingsnis 2
Bulves virkite pasūdytame vandenyje ant vidutinės ugnies 20-25 minutes, kol jos suminkštės ir bus lengvai praduriamos peiliu.

Žingsnis 3

Bulvių košė su petražolėmis ir česnakais Žingsnis 3
Į atskirą dubenį sudėkite bulves ir sviestą. Įpilkite šiek tiek pieno. Bulves trinkite mikseriu 3-4 minutes ir lėtai pilkite pieną, kol gausite norimą konsistenciją. Tyrė neturi būti per skysta, todėl pieną pilkite nedidelėmis porcijomis.

Žingsnis 4

Bulvių košė su petražolėmis ir česnakais Žingsnis 4
Į košę sudėkite česnaką ir petražoles. Bulves trinkite mikseriu 3-4 minutes ir lėtai supilkite pieną iki norimos konsistencijos. Tyrė neturi būti per skysta, todėl pieną pilkite nedidelėmis porcijomis.

Žingsnis 5

Bulvių košė su petražolėmis ir česnakais Žingsnis 5
Jūsų bulvių šiek tiek aštrus garnyras jau paruoštas ir laukia, kol bus patiektas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, garnyrai, įspūdingas receptas, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, bulvių košė, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos