Publikavimo data: 2024-03-27
Bulvių košė su pienu
Bulvių košė yra vienas populiariausių garnyrų Rusijoje. Dėl šio patiekalo universalumo jį galima derinti su mėsa, žuvimi, dešrelėmis ir daržovėmis. Bulvių košės receptas pagrįstas pienu ir sviestu. Jie patiekalui suteikia subtilų skonį. Bulvių košei oro suteikia ne jaunos bulvės, todėl šiuo atveju pirmenybę teikite joms. Jaunus ir traškius gumbus geriau tiesiog išvirti ir patiekti su sviestu bei krapais.
Žingsnis 1
Bulves nulupkite, didelius gumbus supjaustykite gabalėliais. Stenkitės nepjaustyti bulvių per smulkiai. Taip jos praras daugiau krakmolo.
Žingsnis 2
Bulves sudėkite į verdantį ir pasūdytą vandenį. Palikite virti, kol suminkštės, maždaug 40-50 minučių.
Žingsnis 3
Pieną kaitinkite ant vidutinės ugnies. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir sudėkite sviestą. Nuolat maišydami ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 4
Kai bulvės išvirs, nusausinkite jas ir sutrinkite trintuvu. Pasirinkite paprastą medinį arba perforuotą nerūdijančio plieno plaktuvą. Su juo bulvių košė bus puresnė. Bulvių košei gaminti taip pat galite naudoti virtuvinį kombainą, blenderį arba trintuvą, tačiau jie padarys bulvių košę klampesnę ir lipnesnę.
Žingsnis 5
Į bulves supilkite šiltą pieną ir sviestą. Dar kartą gerai sutrinkite, kad neliktų gumulėlių, ir pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 6
Prieš patiekiant bulvių košę uždengti rankšluosčiu ir kuriam laikui palikti, kad garnyras įgautų reikiamą konsistenciją.
Kategorijos