Bulvių košė su pienu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Bulvių košė su pienu

Bulvių košė yra vienas populiariausių garnyrų Rusijoje. Dėl šio patiekalo universalumo jį galima derinti su mėsa, žuvimi, dešrelėmis ir daržovėmis. Bulvių košės receptas pagrįstas pienu ir sviestu. Jie patiekalui suteikia subtilų skonį. Bulvių košei oro suteikia ne jaunos bulvės, todėl šiuo atveju pirmenybę teikite joms. Jaunus ir traškius gumbus geriau tiesiog išvirti ir patiekti su sviestu bei krapais.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
121 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.21/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių košė su pienu Žingsnis 1
Bulves nulupkite, didelius gumbus supjaustykite gabalėliais. Stenkitės nepjaustyti bulvių per smulkiai. Taip jos praras daugiau krakmolo.

Žingsnis 2

Bulvių košė su pienu Žingsnis 2
Bulves sudėkite į verdantį ir pasūdytą vandenį. Palikite virti, kol suminkštės, maždaug 40-50 minučių.

Žingsnis 3

Bulvių košė su pienu Žingsnis 3
Pieną kaitinkite ant vidutinės ugnies. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir sudėkite sviestą. Nuolat maišydami ištirpinkite sviestą.

Žingsnis 4

Bulvių košė su pienu Žingsnis 4
Kai bulvės išvirs, nusausinkite jas ir sutrinkite trintuvu. Pasirinkite paprastą medinį arba perforuotą nerūdijančio plieno plaktuvą. Su juo bulvių košė bus puresnė. Bulvių košei gaminti taip pat galite naudoti virtuvinį kombainą, blenderį arba trintuvą, tačiau jie padarys bulvių košę klampesnę ir lipnesnę.

Žingsnis 5

Bulvių košė su pienu Žingsnis 5
Į bulves supilkite šiltą pieną ir sviestą. Dar kartą gerai sutrinkite, kad neliktų gumulėlių, ir pagal skonį pasūdykite.

Žingsnis 6

Bulvių košė su pienu Žingsnis 6
Prieš patiekiant bulvių košę uždengti rankšluosčiu ir kuriam laikui palikti, kad garnyras įgautų reikiamą konsistenciją.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos