Publikavimo data: 2024-06-08
Bulvių košė su pienu ir krapais
Beveik visų vaikų ir suaugusiųjų mėgstamas garnyras yra bulvių košė su pienu. Kad būtų ne tik skanu, bet ir gražu, nuluptų bulvių ilgai nepalikite ore: bulvių sultyse esantis krakmolas pradeda mėlynuoti, todėl bulvės atrodo negražiai. Nuluptas bulves geriau panardinti į vandenį. Bulves iš karto galite supjaustyti maždaug vienodo dydžio gabalėliais, kad jos išvirtų tolygiai. Gabalėliai neturi būti nei per maži, nei per dideli.
Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Supjaustytas bulves ir morkas 20 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Išimkite morkas iš puodo, šiek tiek atvėsinkite ir sutarkuokite stambia tarka. Sutrinkite bulves trintuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite košę. Pieną ir sviestą kaitinkite ant silpnos ugnies, kol beveik užvirs, gerai išmaišykite. Toliau trindami bulves iki kreminės konsistencijos, pamažu supilkite pieną į košę. Sudėkite tarkuotas morkas ir gerai išmaišykite.
Kategorijos