Bulvių košė su pienu ir krapais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bulvių košė su pienu ir krapais

Beveik visų vaikų ir suaugusiųjų mėgstamas garnyras yra bulvių košė su pienu. Kad būtų ne tik skanu, bet ir gražu, nuluptų bulvių ilgai nepalikite ore: bulvių sultyse esantis krakmolas pradeda mėlynuoti, todėl bulvės atrodo negražiai. Nuluptas bulves geriau panardinti į vandenį. Bulves iš karto galite supjaustyti maždaug vienodo dydžio gabalėliais, kad jos išvirtų tolygiai. Gabalėliai neturi būti nei per maži, nei per dideli.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
108 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių košė su pienu ir krapais Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Supjaustytas bulves ir morkas 20 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Išimkite morkas iš puodo, šiek tiek atvėsinkite ir sutarkuokite stambia tarka. Sutrinkite bulves trintuvu iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Bulvių košė su pienu ir krapais Žingsnis 2
Paruoškite košę. Pieną ir sviestą kaitinkite ant silpnos ugnies, kol beveik užvirs, gerai išmaišykite. Toliau trindami bulves iki kreminės konsistencijos, pamažu supilkite pieną į košę. Sudėkite tarkuotas morkas ir gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos