Publikavimo data: 2024-09-16
Bulvių košė su pomidorais ir česnakais
Bulvių košė visada buvo vienas subtiliausių ir skaniausių garnyrų. Jos tinka beveik prie bet kokio patiekalo. Norint ją paįvairinti, tereikia pridėti keletą papildomų ingredientų. Šiame recepte į bulvių košę dedama prinokusių pomidorų ir česnako skiltelių. Daržoves apkepkite augaliniame aliejuje ir, įmaišę maltų juodųjų pipirų, paverskite jas pikantišku padažu. Sumaišykite bulvių košę ir daržovių padažą. Gausite naują originalų garnyrą pagrindiniam patiekalui!
Žingsnis 1
Pomidorą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Susmulkinkite česnaką ant pjaustymo lentelės.
Žingsnis 3
Paimkite keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Keptuvėje kepkite pomidorus ir česnakus, kol jie įgaus auksinę spalvą. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 4
Užpilkite pomidorus trupučiu vandens ir troškinkite, kol suminkštės. Tada išjunkite dujas ir leiskite mišiniui šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 5
Pomidorus ir česnakus susmulkinkite blenderiu iki vientisos skystos masės.
Žingsnis 6
Supjaustytas bulves sudėkite į didelį puodą ir užpilkite vandeniu. Įjunkite puodą ant dujų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Bulves virkite, kol suminkštės. Nusunkite iš puodo likusį vandenį. Sutrinkite bulves trintuvu. Turi gautis vientisa masė be gumuliukų. Į puodą supilkite pomidorų padažą. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 7
Plaktuvu arba šaukštu gerai sumaišykite bulvių košę su pomidorais ir česnakais.
Žingsnis 8
Bulvių košę su pomidorais ir česnakais sudėkite į gražią lėkštę. Įberkite prieskonių pagal skonį ir dėl patiekimo grožio. Paruošta!
Kategorijos