Publikavimo data: 2025-08-18
Bulvių košė su rausvąja lašiša
Oro bulvių košė ir kepta raudona žuvis - visais atžvilgiais nuostabus derinys. Šiam patiekalui gaminti naudosime rausvosios lašišos filė, bet galite naudoti bet kokią kitą raudoną žuvį. Kad būtų skaniau, prireiks džiovintų Provanso žolelių, jos puikiai papildo žuvį. Bulvių košę galima gaminti su pienu arba grietinėle. Ji bus dar skanesnė, jei į ją įdėsite sviesto. Patiekite šį patiekalą su šviežių daržovių salotomis.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite mažesniais gabalėliais, kad greičiau išvirtų. Sudėkite jas į puodą (arba dubenį), užpilkite šaltu vandeniu ir padėkite ant viryklės. Virkite bulves ant vidutinės ugnies 15-20 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Kol bulvės verda, paruoškite rausvąją lašišą. Žuvies filė supjaustykite mažais maždaug 2 cm gabalėliais.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Į jį sudėkite rausvąją lašišą. Žuvį pasūdykite ir papipirinkite, suberkite Provanso žoleles. Išmaišykite. Kepkite rausvąją lašišą ant vidutinės ugnies apie 7-10 minučių, kol iškeps. Tada nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 4
Nusausinkite virtas bulves. Įpilkite pieno. Gerai sutrinkite bulves trintuvu. Bulvių košę pasūdykite ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Į lėkštę sudėkite bulvių košę ir ant viršaus uždėkite keptą rausvąją lašišą. Papuoškite lėkštę šviežių čiobrelių šakelėmis. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos