Bulvių košė su šaldytais grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Bulvių košė su šaldytais grybais

Švelni, kreminė bulvių košė, kuri tiesiog tirpsta burnoje - puikus garnyras prie žuvies, mėsos, kotletų, paukštienos, daržovių, salotų. Bulvių košė - bet kuri iš vaikystės suvestinės būsenos bulvių košė. Dabar bulvių košei gaminti naudojame trintuvę, tačiau XX a. pradžioje buvo naudojami metaliniai prietaisai, panašūs į česnakų spaudyklę, tik 2-3 kartus didesni.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
121 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių košė su šaldytais grybais Žingsnis 1
Bulves nulupkite, supjaustykite vienodais gabalėliais ir užvirkite. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite dar 20-30 minučių, kol bulvės suminkštės. Patikrinkite, ar bulvės yra minkštos, peiliu arba šakute. Peilis turi lengvai įlįsti į gumbą.

Žingsnis 2

Bulvių košė su šaldytais grybais Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir apkepkite grybus.

Žingsnis 3

Bulvių košė su šaldytais grybais Žingsnis 3
Kai bulvės bus paruoštos, nusausinkite jas ir sutrinkite trintuvu. Supilkite pieną ir sviestą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite.

Žingsnis 4

Bulvių košė su šaldytais grybais Žingsnis 4
Grybus ir bulves patiekite šiltus. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos