Publikavimo data: 2024-06-22
Bulvių košė su šaldytais grybais
Švelni, kreminė bulvių košė, kuri tiesiog tirpsta burnoje - puikus garnyras prie žuvies, mėsos, kotletų, paukštienos, daržovių, salotų. Bulvių košė - bet kuri iš vaikystės suvestinės būsenos bulvių košė. Dabar bulvių košei gaminti naudojame trintuvę, tačiau XX a. pradžioje buvo naudojami metaliniai prietaisai, panašūs į česnakų spaudyklę, tik 2-3 kartus didesni.
Žingsnis 1
Bulves nulupkite, supjaustykite vienodais gabalėliais ir užvirkite. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite dar 20-30 minučių, kol bulvės suminkštės. Patikrinkite, ar bulvės yra minkštos, peiliu arba šakute. Peilis turi lengvai įlįsti į gumbą.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir apkepkite grybus.
Žingsnis 3
Kai bulvės bus paruoštos, nusausinkite jas ir sutrinkite trintuvu. Supilkite pieną ir sviestą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 4
Grybus ir bulves patiekite šiltus. Gero apetito!
Kategorijos