Bulvių košė su špinatais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bulvių košė su špinatais

Ar norite nustebinti savo šeimą? Pasiūlykite jiems žalių bulvių kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo - tai skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas. Bulvių košė su špinatais yra ne tik įspūdinga, bet ir labai sveika. Bulvės padeda iš organizmo pašalinti vandens perteklių, mažina cholesterolio kiekį. O špinatai ne veltui vadinami "žalumynų karaliumi". Jis pirmauja tarp daržovių pagal daugelio vitaminų, mineralinių medžiagų, augalinių baltymų ir skaidulinių medžiagų kiekį.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
47 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.77/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių košė su špinatais Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Sudėkite bulves į puodą, užpilkite vandeniu. Įjunkite didelę ugnį, užvirus įberkite druskos ir sumažinkite ugnį iki vidutinės. Virkite, kol visiškai išvirs, apie 20-25 minutes, tada nukoškite sultinį į atskirą indą.

Žingsnis 2

Bulvių košė su špinatais Žingsnis 2
Kol bulvės verda, paruoškite špinatus. Špinatų lapus pusei minutės panardinkite į verdantį vandenį. Tada 10 sekundžių perkelkite į ledinį vandenį ir išspauskite drėgmės perteklių. Sudėkite į trintuvo dubenį. Įpilkite 6 valgomuosius šaukštus bulvių sultinio, suplakite, kad sutrintumėte.

Žingsnis 3

Bulvių košė su špinatais Žingsnis 3
Sudėkite pagrindus ir sutrinkite. Sutrinkite virtas bulves, įdėkite sviesto ir špinatų tyrės. Išmaišykite ir dalimis supilkite bulvių vandenį. Maišykite iki vientisos ir vienalytės masės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos