Publikavimo data: 2024-06-08
Bulvių košė su špinatais
Ar norite nustebinti savo šeimą? Pasiūlykite jiems žalių bulvių kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo - tai skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas. Bulvių košė su špinatais yra ne tik įspūdinga, bet ir labai sveika. Bulvės padeda iš organizmo pašalinti vandens perteklių, mažina cholesterolio kiekį. O špinatai ne veltui vadinami "žalumynų karaliumi". Jis pirmauja tarp daržovių pagal daugelio vitaminų, mineralinių medžiagų, augalinių baltymų ir skaidulinių medžiagų kiekį.
Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Sudėkite bulves į puodą, užpilkite vandeniu. Įjunkite didelę ugnį, užvirus įberkite druskos ir sumažinkite ugnį iki vidutinės. Virkite, kol visiškai išvirs, apie 20-25 minutes, tada nukoškite sultinį į atskirą indą.
Žingsnis 2
Kol bulvės verda, paruoškite špinatus. Špinatų lapus pusei minutės panardinkite į verdantį vandenį. Tada 10 sekundžių perkelkite į ledinį vandenį ir išspauskite drėgmės perteklių. Sudėkite į trintuvo dubenį. Įpilkite 6 valgomuosius šaukštus bulvių sultinio, suplakite, kad sutrintumėte.
Žingsnis 3
Sudėkite pagrindus ir sutrinkite. Sutrinkite virtas bulves, įdėkite sviesto ir špinatų tyrės. Išmaišykite ir dalimis supilkite bulvių vandenį. Maišykite iki vientisos ir vienalytės masės.
Kategorijos