Publikavimo data: 2024-06-22
Bulvių košė su sūriu ir svogūnais
Bulvės yra labiausiai paplitusi daržovė Rusijoje. Patiekalai iš jų gaminami pavydėtinai dažnai tiek darbo dienomis, tiek švenčių dienomis. Tradicinio bulvių košės recepto pagrindas - pienas ir sviestas. Jie patiekalui suteikia subtilų skonį. Siūlome paįvairinti bulvių košę sūriu ir svogūnais. Kad būtų puresnė, vartokite ne jaunų bulvių. Jaunus ir traškius gumbus geriau tiesiog išvirti ir patiekti su sviestu bei krapais. Bulvių košę derinkite su mėsa, žuvimi, dešrelėmis ir daržovėmis.
Žingsnis 1
Nulupkite bulves ir išvirkite jas pasūdytame vandenyje.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite ketvirčiais ir kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol taps auksiniai.
Žingsnis 3
Nusausinkite virtas bulves. Supilkite pieną ir sutrinkite trintuvu iki košės. Tada sudėkite pakepintus svogūnus ir sūrį. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Bulvių košę patiekite iš karto po virimo lėkštėse ir su vyšnių puselėmis. Patiekalą pagal skonį galima papuošti pipirais ir šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos