Bulvių košė su sviestu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bulvių košė su sviestu

Sviestas bet kuriam patiekalui suteikia nepakartojamą skonį. Ne išimtis ir bulvių košė. Dėl sveikatos ir figūros galima sumažinti sviesto kiekį, tačiau 100 g sviesto yra nekintamas standartas: galima daugiau, bet niekada mažiau. Naudokite kokybišką sviestą be augalinių riebalų. Jo sudėtyje turėtų būti tik grietinėlės arba nenugriebto pieno. Riebalų kiekis procentais turi būti ne mažesnis kaip 72,5 %. Kraštutiniu atveju sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, rafinuotu sviestu arba dviguba grietinėle.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
63 kcal.
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių košė su sviestu Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Paruoškite puodą storu dugnu, sudėkite į jį paruoštas bulves ir užpilkite vandeniu taip, kad jos būtų visiškai apsemtos. Įjunkite vidutinę ugnį ir virkite, kol bulvės suminkštės. Tai užtruks maždaug 20-40 minučių. Tada puodą nusunkite ir 1-2 minutėms grąžinkite ant ugnies, kad išgaruotų drėgmės perteklius.

Žingsnis 2

Bulvių košė su sviestu Žingsnis 2
Paruoškite pieną ir sviestą. Trynių ingredientai turi būti karšti. Pieną ir sviestą virkite puode 5-7 minutes arba 2-3 minutes kaitinkite mikrobangų krosnelėje.

Žingsnis 3

Bulvių košė su sviestu Žingsnis 3
Paruoškite košę. Sutrinkite bulves bulvių trintuvu, palaipsniui supilkite sviestą ir pieną. Jei košė per tiršta, įpilkite karšto vandens (pvz., iš virdulio) ir toliau trinkite. Į bulvių košę įberkite druskos pagal skonį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos