Publikavimo data: 2024-06-08
Bulvių košė su sviestu
Sviestas bet kuriam patiekalui suteikia nepakartojamą skonį. Ne išimtis ir bulvių košė. Dėl sveikatos ir figūros galima sumažinti sviesto kiekį, tačiau 100 g sviesto yra nekintamas standartas: galima daugiau, bet niekada mažiau. Naudokite kokybišką sviestą be augalinių riebalų. Jo sudėtyje turėtų būti tik grietinėlės arba nenugriebto pieno. Riebalų kiekis procentais turi būti ne mažesnis kaip 72,5 %. Kraštutiniu atveju sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, rafinuotu sviestu arba dviguba grietinėle.
Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Paruoškite puodą storu dugnu, sudėkite į jį paruoštas bulves ir užpilkite vandeniu taip, kad jos būtų visiškai apsemtos. Įjunkite vidutinę ugnį ir virkite, kol bulvės suminkštės. Tai užtruks maždaug 20-40 minučių. Tada puodą nusunkite ir 1-2 minutėms grąžinkite ant ugnies, kad išgaruotų drėgmės perteklius.
Žingsnis 2
Paruoškite pieną ir sviestą. Trynių ingredientai turi būti karšti. Pieną ir sviestą virkite puode 5-7 minutes arba 2-3 minutes kaitinkite mikrobangų krosnelėje.
Žingsnis 3
Paruoškite košę. Sutrinkite bulves bulvių trintuvu, palaipsniui supilkite sviestą ir pieną. Jei košė per tiršta, įpilkite karšto vandens (pvz., iš virdulio) ir toliau trinkite. Į bulvių košę įberkite druskos pagal skonį.
Kategorijos