Bulvių košė su sviestu ir grietine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Bulvių košė su sviestu ir grietine

Bulvių košė yra vienas populiariausių garnyrų Rusijoje. Dėl šio patiekalo universalumo jį galima derinti su mėsa, žuvimi, dešrelėmis ir daržovėmis. Šio bulvių košės recepto pagrindą sudaro sviestas ir grietinė. Jie patiekalui suteikia subtilaus skonio. Bulvių košės orumas išgaunamas dėl ne jaunų bulvių, todėl šiuo atveju pirmenybę teikite joms. Jaunus ir traškius gumbus geriau tiesiog išvirti ir patiekti su sviestu bei krapais.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
105 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Bulvių košė su sviestu ir grietine Žingsnis 1
Bulves virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.

Žingsnis 2

Bulvių košė su sviestu ir grietine Žingsnis 2
Nusausinkite bulves ir sutrinkite jas trintuvu, supilkite pieną, sviestą ir grietinę. Pagal skonį pagardinkite bulvių košę.

Žingsnis 3

Bulvių košė su sviestu ir grietine Žingsnis 3
Karštą bulvių košę patiekite lėkštėse.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, garnyrai, įspūdingas receptas, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, bulvių košė, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos