Publikavimo data: 2025-08-17
Bulvių košė su sviestu ir muskato riešutu
Bulvių košė be pieno būna minkšta ir puri. Labai skanus garnyras, kuris puikiai papildys bet kokią mėsą. Paruošiama greitai ir lengvai!
Žingsnis 1
Bulves nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, o jei bulvės didelės, perpjaukite į ketvirčius.
Žingsnis 2
Sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, užvirus pasūdykite, sumažinkite ugnį ir virkite, kol suminkštės, 20-30 min.
Žingsnis 3
Tuo tarpu išlydykite sviestą, įberkite tarkuoto muskato riešuto (kas mėgsta).
Žingsnis 4
Kai bulvės išvirs, nusunkite bulvių sultinį į dubenį (neišpilkite jo, nes jis dar bus naudingas). Gerai sutrinkite bulves bulvių trintuvu, tada supilkite ištirpintą sviestą, dar kartą sutrinkite ir po truputį pilkite sultinį, kol bulvių konsistencija jus tenkins.
Žingsnis 5
Tuomet tyrę galima pertrinti per sietelį silikonine mentele, kad ji būtų be gumuliukų, švelni ir nesunki.
Kategorijos