Bulvių košė su sviestu ir muskato riešutu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Bulvių košė su sviestu ir muskato riešutu

Bulvių košė be pieno būna minkšta ir puri. Labai skanus garnyras, kuris puikiai papildys bet kokią mėsą. Paruošiama greitai ir lengvai!
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
72 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.16/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Bulves nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, o jei bulvės didelės, perpjaukite į ketvirčius.

Žingsnis 2

Bulvių košė su sviestu ir muskato riešutu Žingsnis 2
Sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, užvirus pasūdykite, sumažinkite ugnį ir virkite, kol suminkštės, 20-30 min.

Žingsnis 3

Bulvių košė su sviestu ir muskato riešutu Žingsnis 3
Tuo tarpu išlydykite sviestą, įberkite tarkuoto muskato riešuto (kas mėgsta).

Žingsnis 4

Bulvių košė su sviestu ir muskato riešutu Žingsnis 4
Kai bulvės išvirs, nusunkite bulvių sultinį į dubenį (neišpilkite jo, nes jis dar bus naudingas). Gerai sutrinkite bulves bulvių trintuvu, tada supilkite ištirpintą sviestą, dar kartą sutrinkite ir po truputį pilkite sultinį, kol bulvių konsistencija jus tenkins.

Žingsnis 5

Bulvių košė su sviestu ir muskato riešutu Žingsnis 5
Tuomet tyrę galima pertrinti per sietelį silikonine mentele, kad ji būtų be gumuliukų, švelni ir nesunki.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, garnyrai, įspūdingas receptas, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, bulvių košė, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos