Publikavimo data: 2024-06-22
Bulvių košė su svogūnais ir morkomis
Beveik kiekviena mūsų šalies šeima mėgsta bulvių patiekalus. Bulvės valgomos pietums ir vakarienei, kaip garnyras ir atskiras patiekalas. Paprasčiausias būdas paruošti bulves - gaminti bulvių košę. Bulvėse yra daug kalio, o bulvių košės pavidalu organizmas jas lengviau virškina. Kad patiekalas būtų dar sveikesnis, galite pridėti svogūnų ir morkų.
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Į puodą įpilkite vandens ir sudėkite bulves. Užvirus vandeniui, virkite bulves ant vidutinio stiprumo ugnies, kol jos visiškai išvirs.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūną. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite. Svogūnai turi tapti šiek tiek skaidrūs. Sudėkite morkas ir kepkite, kol iškeps. Prie svogūnų ir morkų išspauskite šiek tiek česnako per spaudiklį.
Žingsnis 4
Sutrinkite virtas bulves, pagal skonį įberkite prieskonių, druskos ir pipirų. Supilkite pašildytą pieną. Kruopščiai išmaišykite. Į bulvių košę sudėkite keptas morkas ir svogūnus. Vėl išmaišykite.
Žingsnis 5
Aromatingą tyrę galima valgyti. Morkos taip pat suteiks tyrei gražią spalvą. Dėl to vaikai vėlgi labai norės jos paragauti.
Kategorijos