Bulvių košė su varške orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bulvių košė su varške orkaitėje

Į įprastą bulvių košę įmaišykite varškės ir grietinės, tada paruoštas patiekalas taps dar minkštesnis ir skanesnis, o po kepimo parudavusi plutelė suteiks garnyrui labai patrauklią išvaizdą. Bulvių košei reikėtų rinktis bulvių veisles, kuriose yra daug krakmolo - nuo 13-14 % ir daugiau, kad jas būtų galima gerai išvirti. Mažai krakmolo turinčios bulvės netinka bulvių košei, jas geriau naudoti sriuboms virti ir kepti. Bulvių amžius taip pat turi įtakos nuovirui. Jaunos bulvės ilgai verda.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
134 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių košė su varške orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite bulvių košę. Išvirę bulves, kol suminkštės, nusausinkite jas. Kruopščiai sutrinkite trintuvu iki vientisos konsistencijos. Pieną pašildykite beveik iki virimo ir toliau trindami bulves dalimis supilkite jį į bulves. Mišrainė turi tapti kreminės konsistencijos.

Žingsnis 2

Bulvių košė su varške orkaitėje Žingsnis 2
Iškepkite bulvių košę. Kiaušinius suplakite plaktuvu. Smulkiai supjaustykite svogūnus, 3 min. pakepinkite augaliniame aliejuje. Į bulvių košę įmaišykite kiaušinius, svogūnus, varškę, grietinę, druską ir muskatą. Kruopščiai išmaišykite. Kepimo formą ištepkite sviestu ir tolygiai paskirstykite bulvių košę. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos