Publikavimo data: 2024-06-08
Bulvių košė su varške orkaitėje
Į įprastą bulvių košę įmaišykite varškės ir grietinės, tada paruoštas patiekalas taps dar minkštesnis ir skanesnis, o po kepimo parudavusi plutelė suteiks garnyrui labai patrauklią išvaizdą. Bulvių košei reikėtų rinktis bulvių veisles, kuriose yra daug krakmolo - nuo 13-14 % ir daugiau, kad jas būtų galima gerai išvirti. Mažai krakmolo turinčios bulvės netinka bulvių košei, jas geriau naudoti sriuboms virti ir kepti. Bulvių amžius taip pat turi įtakos nuovirui. Jaunos bulvės ilgai verda.
Žingsnis 1
Paruoškite bulvių košę. Išvirę bulves, kol suminkštės, nusausinkite jas. Kruopščiai sutrinkite trintuvu iki vientisos konsistencijos. Pieną pašildykite beveik iki virimo ir toliau trindami bulves dalimis supilkite jį į bulves. Mišrainė turi tapti kreminės konsistencijos.
Žingsnis 2
Iškepkite bulvių košę. Kiaušinius suplakite plaktuvu. Smulkiai supjaustykite svogūnus, 3 min. pakepinkite augaliniame aliejuje. Į bulvių košę įmaišykite kiaušinius, svogūnus, varškę, grietinę, druską ir muskatą. Kruopščiai išmaišykite. Kepimo formą ištepkite sviestu ir tolygiai paskirstykite bulvių košę. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos