Publikavimo data: 2024-06-08
Bulvių košė su vištiena
Bulvių košė su vištiena yra klasikinis rusų virtuvės patiekalas. Yra daugybė receptų ir patiekimo būdų. Geriau rinktis krakmolingas bulves su šviesiai ruda odele ir šviesiu minkštimu. Ji geriau verdama ir suteikia švelnią bulvių košės konsistenciją. Galima naudoti bet kurią vištienos dalį. Jei norite dietinio patiekalo, naudokite filė.
Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Vištienos šlauneles pagardinkite druska ir pipirais. Peiliu padarykite įpjovimus ir įdėkite česnako gabalėlius. Dubenyje sumaišykite majonezą, 1 kiaušinį, susmulkintą česnaką, įpilkite 1 šaukštelį vandens, produktus išmaišykite. Sudėkite kumpius į marinatą ir palikite 15 minučių.
Žingsnis 2
Kol vištiena marinuojama, užvirkite bulves. Sudėkite bulves į verdantį vandenį su trupučiu druskos ir virkite apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
Žingsnis 3
Iškepkite vištieną orkaitėje. Sudėkite marinuotus kumpius į formą ir kepkite 1 valandą.
Žingsnis 4
Sutrinkite bulves. Nusausinkite bulves, įpilkite stiklinę pašildyto pieno ir sutrinkite. Įdėkite sviesto ir išmaišykite.
Kategorijos