Bulvių košė su vištienos širdelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Bulvių košė su vištienos širdelėmis

Vištienos širdeles galima naudoti tiek sudėtingiems, tiek paprastiems patiekalams gaminti. Nusprendėme pagaminti gana paprastą variantą - alyvuogių aliejuje su svogūnais apkeptas vištienos širdeles ir papildyti jas bulvių koše su pienu. Patiekalas gaunasi labai sotus, jį nesunku pagaminti, jei norite, galite gerai pamaitinti visą šeimą. Pačios vištienos širdelės yra labai švelnios, minkšta mėsa ir puikiai dera su oria bulvių koše.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
140 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.17/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Bulvių košė su vištienos širdelėmis Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.

Žingsnis 2

Bulvių košė su vištienos širdelėmis Žingsnis 2
Vištienos širdeles ir svogūnus 15-20 minučių kepkite alyvuogių aliejuje ant vidutinės ugnies, nepamirškite jų pasūdyti.

Žingsnis 3

Bulvių košė su vištienos širdelėmis Žingsnis 3
Bulves virkite pasūdytame vandenyje ant vidutinės ugnies 20-25 minutes, kol jos suminkštės ir bus lengvai praduriamos peiliu. Bulves ir sviestą sudėkite į atskirą dubenį. Įpilkite šiek tiek pieno. Sutrinkite bulves mikseriu 3-4 min. ir lėtai pilkite pieną, kol taps norimos konsistencijos. Tyrė neturi būti per skysta, todėl pieną pilkite nedidelėmis porcijomis.

Žingsnis 4

Bulvių košė su vištienos širdelėmis Žingsnis 4
Į lėkštę sudėkite košę, ant jos - vištienos širdeles ir svogūnus. Patiekite patiekalą ant stalo.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, garnyrai, įspūdingas receptas, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, bulvių košė, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos