Publikavimo data: 2025-08-19
Bulvių košė su vištienos širdelėmis ir grybais
Keptos vištienos širdelės laikomos vienu iš gardžiausių subproduktų, o į jas pridėjus grietinėlės padažo ir grybų, jos tampa vienu iš gardžiausių prancūzų virtuvės patiekalų. Prancūzijoje vištienos vidurius daugiausia vartojo žemesnieji visuomenės sluoksniai, jų patiekalai juokais buvo vadinami "Henriko IV vištiena", kuris pirmasis pabandė juos įvesti kiekvieno valstiečio sekmadienio vakarienei kaip labdaros dalį ir vaišino žmones skaniu delikatesu.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūną. Susmulkinkite grybus.
Žingsnis 2
Vištienos širdeles, česnakus, grybus ir svogūnus 15-20 min. kepkite alyvuogių aliejuje ant vidutinės ugnies, būtinai pasūdykite. Supilkite grietinėlę ir troškinkite dar 10-15 minučių.
Žingsnis 3
Bulves virkite pasūdytame vandenyje ant vidutinės ugnies 20-25 minutes, kol jos suminkštės ir bus lengvai praduriamos peiliu. Bulves ir sviestą sudėkite į atskirą dubenį. Įpilkite šiek tiek pieno. Sutrinkite bulves mikseriu 3-4 min. ir lėtai pilkite pieną, kol taps norimos konsistencijos. Tyrė neturi būti per skysta, todėl pieną pilkite nedidelėmis porcijomis.
Žingsnis 4
Į lėkštę sudėkite košę, ant jos - vištienos širdeles ir svogūnus. Patiekite patiekalą ant stalo.
Kategorijos