Bulvių košė su žaliaisiais svogūnais ir česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Bulvių košė su žaliaisiais svogūnais ir česnakais

Bulvių košė yra vienas iš labiausiai paplitusių garnyrų, kurį namų šeimininkės mėgsta dėl jo paruošimo paprastumo ir kaloringumo. Tradicinis receptas gana paprastas: bulvių košė, pienas ir sviestas. Pažįstamą bulvių košės skonį galima pagerinti žaliaisiais svogūnais ir česnakais. Šis receptas bus ypač aktualus vasarą, kai žalumynų galima nesunkiai prisirinkti name. Bent jau parduotuvėje jos visada parduodamos. Paruoškite tokią bulvių košę ir pradžiuginkite artimuosius skaniu patiekalu.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
113 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Bulvių košė su žaliaisiais svogūnais ir česnakais Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir išspauskite česnaką.

Žingsnis 2

Bulvių košė su žaliaisiais svogūnais ir česnakais Žingsnis 2
Bulves nuplaukite, nulupkite ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.

Žingsnis 3

Bulvių košė su žaliaisiais svogūnais ir česnakais Žingsnis 3
Nusunkite vandenį nuo virtų bulvių. Į puodą supilkite sviestą ir pieną. Sutrinkite bulves trintuvu, kol jos taps košelės pavidalu. Patarimas: jei norite skystesnės košės, galite įpilti vandens, kuriame virė bulvės.

Žingsnis 4

Bulvių košė su žaliaisiais svogūnais ir česnakais Žingsnis 4
Į bulvių košę sudėkite smulkintus žaliuosius svogūnus ir česnakus. Išmaišykite.

Žingsnis 5

Bulvių košė su žaliaisiais svogūnais ir česnakais Žingsnis 5
Bulvių košę su žaliaisiais svogūnais ir česnakais patiekite karštą lėkštėse.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, garnyrai, įspūdingas receptas, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, bulvių košė, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos