Publikavimo data: 2025-08-17
Bulvių košė su žaliaisiais svogūnais ir česnakais
Bulvių košė yra vienas iš labiausiai paplitusių garnyrų, kurį namų šeimininkės mėgsta dėl jo paruošimo paprastumo ir kaloringumo. Tradicinis receptas gana paprastas: bulvių košė, pienas ir sviestas. Pažįstamą bulvių košės skonį galima pagerinti žaliaisiais svogūnais ir česnakais. Šis receptas bus ypač aktualus vasarą, kai žalumynų galima nesunkiai prisirinkti name. Bent jau parduotuvėje jos visada parduodamos. Paruoškite tokią bulvių košę ir pradžiuginkite artimuosius skaniu patiekalu.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir išspauskite česnaką.
Žingsnis 2
Bulves nuplaukite, nulupkite ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Nusunkite vandenį nuo virtų bulvių. Į puodą supilkite sviestą ir pieną. Sutrinkite bulves trintuvu, kol jos taps košelės pavidalu. Patarimas: jei norite skystesnės košės, galite įpilti vandens, kuriame virė bulvės.
Žingsnis 4
Į bulvių košę sudėkite smulkintus žaliuosius svogūnus ir česnakus. Išmaišykite.
Žingsnis 5
Bulvių košę su žaliaisiais svogūnais ir česnakais patiekite karštą lėkštėse.
Kategorijos