Publikavimo data: 2024-06-22
Bulvių košė su žiediniais kopūstais
Bulvių košė yra bene populiariausias patiekalas tarp žmonių visame pasaulyje. Bulvių košė išpopuliarėjo dėl to, kad ją lengva paruošti, yra daug ingredientų ir ji kainuoja nedaug. Į bulvių košę galima dėti įvairių priedų, kurie pakeičia patiekalo skonį ir vertę. Paprastai dedama svogūnų, morkų, žiedinių kopūstų arba brokolių. Kai kurie deriniai savo sudėtimi ir naudingomis savybėmis yra ypač geri net ir labai mažiems vaikams.
Žingsnis 1
Kad bulvės greičiau išvirtų, jos nulupamos ir supjaustomos vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Bulves virkite ant vidutinės ugnies pakankamame kiekyje vandens, kol suminkštės. Nesunku suprasti, kad bulvės jau paruoštos. Užtenka jas pradurti peiliu. Visiškai išvirtos bulvės gerai sutrupės.
Žingsnis 3
Atskirame puode išvirkite žiedinius kopūstus. Kalafiorus virkite 5-7 minutes.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite svogūnus. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek aliejaus. Pakepinkite svogūnus, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Sutrinkite virtas bulves ir supilkite pieną. Pieną geriau pilti šiek tiek pašildytą, kad košė ilgiau negestų. Tada sudėkite virtus žiedinių kopūstų žiedynus ir tarkuotą sūrį. Druskos ir pipirų pagal skonį. Visus ingredientus sumaišykite į vientisą masę.
Žingsnis 6
Dar šiek tiek sūrio sutarkuokite smulkia tarka. Karštą bulvių košę sudėkite į lėkštę ir apibarstykite sūriu. Bulvių košė su žiediniais kopūstais paruošta!
Kategorijos