Bulvių košės pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Bulvių košės pyragas

Pyragas su bulvių koše yra kasdienis patiekalas. Jį reikia kepti orkaitėje. Pirmą kartą bulvių košė buvo paminėta gydytojo Aleksandro Eksvemelino knygoje "Amerikos piratai". Joje jis aprašė indėnų kulinarinius pomėgius. Jų bulvės skleidė kartumą, kuriam pašalinti gumbai būdavo išbarstomi ant žemės, o juos keisdavo saulė, lietus ir šaltis. Po to bulvės buvo skutamos basomis kojomis, taip išlaisvinant jas nuo žievės. Ir gautas patiekalas buvo "chuño". Vėliau prancūzai šį receptą pavadino bulvių koše.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
171 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių košės pyragas Žingsnis 1
Paruoškite bulvių košę. Bulves supjaustykite dideliais gabalais, sudėkite į puodą, įpilkite šalto vandens ir druskos. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 20-30 minučių, kol bulvės suminkštės. Nusausinkite. Ištirpinkite sviestą. Į bulves sudėkite ištirpintą sviestą ir maišydami supilkite karštą pieną.

Žingsnis 2

Bulvių košės pyragas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus ir druską. Sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą. Minkykite rankomis, kol masė taps panaši į trupinius. Įmaišykite kiaušinius ir šaltą vandenį. Išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę. Dėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Žingsnis 3

Bulvių košės pyragas Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Į dubenį sudėkite bulvių košę, supilkite grietinę, pieną ir tarkuotą sūrį. Įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Bulvių košės pyragas Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Iškočiokite tešlos plutą ir sudėkite ją į formą taip, kad būtų uždengti šonai, pašalinkite tešlos perteklių. Ant tešlos sudėkite įdarą ir išlyginkite.

Žingsnis 5

Bulvių košės pyragas Žingsnis 5
Iškepkite pyragą. Pyragą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30-45 minutes. Prieš patiekdami palikite pyragą 10-15 minučių pastovėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos