Publikavimo data: 2024-05-19
Bulvių kotletai su padažu
XVIII a. iš Olandijos į Rusiją atvežtos bulvės pagrįstai laikomos mėgstamiausia daržove. Bulvės keptos, virtos, gruzdintos, batonuose, bulvių košė, nusausintos bulvės - bulvių patiekalų variacijų padaugėjo iki kelių tūkstančių. Bulvių kotletai su padažu - puikus mėsos ar žuvies garnyro variantas. Grietinės padažui rinkitės sviestą iš grietinėlės be augalinių aliejų sudėties, o grietinę - ne mažesnę kaip 15 % riebumo.
Translated with DeepL.com (free version)
Žingsnis 1
Paruoškite košę. Bulves supjaustykite į 4-5 dalis ir sudėkite į puodą su vandeniu. Palikite virti 20-25 minutes, išvirus pasūdykite. Nusausinkite. Sutrinkite bulves į košę be gumuliukų, įdėkite gabalėlį sviesto. Leiskite bulvių košei visiškai atvėsti.
Žingsnis 2
Formuokite kotletus. Į bulvių košę įmuškite kiaušinį, įberkite miltų, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite. Suformuokite kotletus. Kotletus iš visų pusių apvoliokite džiūvėsėliuose arba miltuose.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į puodą įdėkite sviestą ir ištirpinkite. Suberkite miltus ir nuolat maišydami kepkite ant vidutinės ugnies 3-4 minutes. Supilkite karštą sultinį arba vandenį, išmaišykite plakikliu. Svarbiausia, kad masė būtų be gumuliukų. Sudėkite grietinę, gerai išmaišykite. Druska ir pipirai. Užvirinkite padažą, sumažinkite ugnį iki minimalios ir virkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 4
Kitoje keptuvėje apkepkite bulvių kotletus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite kotletus po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Paruoštus kotletus sudėkite į lėkštę, užpilkite grietinės padažu.
Kategorijos