Bulvių krakmolo blyneliai be miltų pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Bulvių krakmolo blyneliai be miltų

Verta paminėti, kad blynai tapo neatsiejama rusų virtuvės dalimi, nors jie buvo išrasti prieš kelis tūkstančius metų. Juos kepė dar senovės Egipte, pilant skystą tešlą ant įkaitintų akmenų ir kepant saulės spinduliuose. Tačiau nuo to laiko viskas labai pasikeitė. Šiandien blynai kepami per Užgavėnes, pobūvius ir tiesiog valgomi. Jie kepami įvairiais būdais, kiekviena šeimininkė turi savo mėgstamiausią receptą. Tačiau nedaug kas kepa blynus ant krakmolo, nedėdami kvietinių miltų. Ir veltui!
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
119 min.
Kalorijos
185 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.73/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Bulvių krakmolo blyneliai be miltų Žingsnis 1
Į plaktuvą įmuškite vištų kiaušinius, suberkite cukrų ir druską. Kiaušinių masę suplakite mikseriu. Mišinys turi tapti šviesus ir padidinti tūrį.

Žingsnis 2

Bulvių krakmolo blyneliai be miltų Žingsnis 2
Supilkite karvės pieną ir toliau plakite skystą tešlą mikseriu arba plaktuvu iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Bulvių krakmolo blyneliai be miltų Žingsnis 3
Ant indo uždėkite sietelį, supilkite bulvių krakmolą, persijokite ir mediniu šaukštu išmaišykite blynų tešlą.

Žingsnis 4

Bulvių krakmolo blyneliai be miltų Žingsnis 4
Supilkite rafinuotą aliejų, vėl išmaišykite plaktuvu.

Žingsnis 5

Bulvių krakmolo blyneliai be miltų Žingsnis 5
Suberkite į actą įmerktą sodą ir išmaišykite plaktuvu.

Žingsnis 6

Bulvių krakmolo blyneliai be miltų Žingsnis 6
Uždėkite keptuvę ant kaitlentės ir gerai įkaitinkite. Konditeriniu šepetėliu lengvai patepkite keptuvę rafinuotu aliejumi. Šaukštu išmaišykite tešlą, semkite ją ir supilkite į keptuvę. Sukamaisiais judesiais, laikydami keptuvę rankose, leiskite tešlai pasiskirstyti po visą dugną, suformuodami ploną apskritimą. Grąžinkite keptuvę ant kaitlentės ir kepkite blyną ant vidutinės ugnies apie 1-1,5 minutės.

Žingsnis 7

Bulvių krakmolo blyneliai be miltų Žingsnis 7
Tada labai atsargiai mentele apverskite blyną ir apkepkite jį iš kitos pusės. Kai blynas bus paruoštas, atsargiai perkelkite jį į lėkštę. Prieš kepdami naują blyną, tešlą išmaišykite samčiu, nes krakmolas linkęs nusėsti. Keptuvės nebereikia tepti aliejumi.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, kepti patiekalai, užkandžiai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pusryčiai, Užgavėnės, blynai, receptų knyga, pusryčiai su kiaušiniu, blynai su kiaušiniu

Kategorijos