Publikavimo data: 2025-08-19
Bulvių krakmolo blyneliai be miltų
Verta paminėti, kad blynai tapo neatsiejama rusų virtuvės dalimi, nors jie buvo išrasti prieš kelis tūkstančius metų. Juos kepė dar senovės Egipte, pilant skystą tešlą ant įkaitintų akmenų ir kepant saulės spinduliuose. Tačiau nuo to laiko viskas labai pasikeitė. Šiandien blynai kepami per Užgavėnes, pobūvius ir tiesiog valgomi. Jie kepami įvairiais būdais, kiekviena šeimininkė turi savo mėgstamiausią receptą. Tačiau nedaug kas kepa blynus ant krakmolo, nedėdami kvietinių miltų. Ir veltui!
Žingsnis 1
Į plaktuvą įmuškite vištų kiaušinius, suberkite cukrų ir druską. Kiaušinių masę suplakite mikseriu. Mišinys turi tapti šviesus ir padidinti tūrį.
Žingsnis 2
Supilkite karvės pieną ir toliau plakite skystą tešlą mikseriu arba plaktuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Ant indo uždėkite sietelį, supilkite bulvių krakmolą, persijokite ir mediniu šaukštu išmaišykite blynų tešlą.
Žingsnis 4
Supilkite rafinuotą aliejų, vėl išmaišykite plaktuvu.
Žingsnis 5
Suberkite į actą įmerktą sodą ir išmaišykite plaktuvu.
Žingsnis 6
Uždėkite keptuvę ant kaitlentės ir gerai įkaitinkite. Konditeriniu šepetėliu lengvai patepkite keptuvę rafinuotu aliejumi. Šaukštu išmaišykite tešlą, semkite ją ir supilkite į keptuvę. Sukamaisiais judesiais, laikydami keptuvę rankose, leiskite tešlai pasiskirstyti po visą dugną, suformuodami ploną apskritimą. Grąžinkite keptuvę ant kaitlentės ir kepkite blyną ant vidutinės ugnies apie 1-1,5 minutės.
Žingsnis 7
Tada labai atsargiai mentele apverskite blyną ir apkepkite jį iš kitos pusės. Kai blynas bus paruoštas, atsargiai perkelkite jį į lėkštę. Prieš kepdami naują blyną, tešlą išmaišykite samčiu, nes krakmolas linkęs nusėsti. Keptuvės nebereikia tepti aliejumi.
Kategorijos