Bulvių lazdelės su sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-26

Bulvių lazdelės su sūriu

Bulvės yra universalus produktas, iš kurio galima paruošti daugybę patiekalų. Pavyzdžiui, yra paprastas bulvių ir sūrio lazdelių džiūvėsėliuose receptas. Šis maistingas ir labai skanus užkandis vargu ar ką nors paliks abejingą. Karštas sūris bulvių lazdelėse tepasi, o duona maloniai traška. Bulvės verdamos švarko puode, po to jos sutrinamos. Lazdelės būna labai švelnios ir minkštos, jei pasirenkamos jaunos bulvės.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
302 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
24 g
Angliavandeniai
17 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių lazdelės su sūriu Žingsnis 1
Paruoškite bulvių tešlą. Išvirkite bulvių košę. Į bulvių košę įmuškite kiaušinius, suberkite druską, prieskonius, miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Tešla turi būti lipni.

Žingsnis 2

Bulvių lazdelės su sūriu Žingsnis 2
Suformuokite lazdeles. Supjaustykite sūrį į lazdeles. Drėgnomis rankomis iš bulvių tešlos suformuokite paplotėlius. Į vidurį dėkite sūrio ir užspauskite paplotėlio kraštus, kad susidarytų lazdelė. Taip darykite tol, kol sunaudosite visą bulvių tešlą ir sūrį. Kiekvieną bulvių lazdelę pamirkykite džiūvėsėliuose.

Žingsnis 3

Bulvių lazdelės su sūriu Žingsnis 3
Apkepkite lazdeles. Kepkite lazdeles ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos. Dėkite lazdeles ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos