Publikavimo data: 2024-03-26
Bulvių lazdelės su sūriu
Bulvės yra universalus produktas, iš kurio galima paruošti daugybę patiekalų. Pavyzdžiui, yra paprastas bulvių ir sūrio lazdelių džiūvėsėliuose receptas. Šis maistingas ir labai skanus užkandis vargu ar ką nors paliks abejingą. Karštas sūris bulvių lazdelėse tepasi, o duona maloniai traška. Bulvės verdamos švarko puode, po to jos sutrinamos. Lazdelės būna labai švelnios ir minkštos, jei pasirenkamos jaunos bulvės.
Žingsnis 1
Paruoškite bulvių tešlą. Išvirkite bulvių košę. Į bulvių košę įmuškite kiaušinius, suberkite druską, prieskonius, miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Tešla turi būti lipni.
Žingsnis 2
Suformuokite lazdeles. Supjaustykite sūrį į lazdeles. Drėgnomis rankomis iš bulvių tešlos suformuokite paplotėlius. Į vidurį dėkite sūrio ir užspauskite paplotėlio kraštus, kad susidarytų lazdelė. Taip darykite tol, kol sunaudosite visą bulvių tešlą ir sūrį. Kiekvieną bulvių lazdelę pamirkykite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 3
Apkepkite lazdeles. Kepkite lazdeles ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos. Dėkite lazdeles ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Kategorijos