Publikavimo data: 2024-03-26
Lazdelės su sūriu ir česnaku
Sūrios duonos lazdelės su česnaku - puikus pasirinkimas pietums. Jos taip pat tinka prie pagrindinių patiekalų. Pavyzdžiui, jas galima patiekti su įvairiomis sriubomis. Geriau imti kietųjų sūrių rūšių, pavyzdžiui, "Čeder", "Gouda" arba "Maasdam". Kokybiško sūrio spalva yra vienalytė, be sausos plutos, pelėsio ir apnašų. Produktą reikėtų pirkti tik iš specialios šaldytuvo spintos, kurioje sudarytos visos tinkamo laikymo sąlygos.
Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Į gilų dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite mieles, cukrų ir truputį miltų, išmaišykite ir palikite kuriam laikui. Po 5-10 minučių suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite ir supilkite 2 šaukštelius alyvuogių aliejaus. Užminkykite minkštą tešlą, minkykite 5-7 minutes. Uždenkite drėgnu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite 15 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Pjaukite toliau. Padalykite tešlą į gabalėlius, kurių kiekvienas sveria maždaug 100 g (galite naudoti virtuvines svarstykles), kiekvieną gabalėlį susukite į rutuliuką ir palikite 10 minučių pakilti.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Česnaką išspauskite arba smulkiai supjaustykite peiliu. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi.
Žingsnis 4
Suformuokite duonos lazdeles. Kiekvieną gabalėlį suformuokite stačiakampio formos 2-3 mm storio. Aptepkite česnakiniu sviestu ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Susukite į tvirtą ritinėlį. Tada ištieskite juos į paplotėlius. Kiekvieną gabalėlį susukite į spiralę.
Žingsnis 5
Pereikite prie paskutinio gaminimo etapo. Apšlakstykite suktinukus vandeniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi. Kepkite 220 ˚C temperatūroje 20-25 minutes.
Kategorijos