Lazdelės su sūriu ir česnaku pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-26

Lazdelės su sūriu ir česnaku

Sūrios duonos lazdelės su česnaku - puikus pasirinkimas pietums. Jos taip pat tinka prie pagrindinių patiekalų. Pavyzdžiui, jas galima patiekti su įvairiomis sriubomis. Geriau imti kietųjų sūrių rūšių, pavyzdžiui, "Čeder", "Gouda" arba "Maasdam". Kokybiško sūrio spalva yra vienalytė, be sausos plutos, pelėsio ir apnašų. Produktą reikėtų pirkti tik iš specialios šaldytuvo spintos, kurioje sudarytos visos tinkamo laikymo sąlygos.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
301 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
36 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Sezamo sėklos
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lazdelės su sūriu ir česnaku Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Į gilų dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite mieles, cukrų ir truputį miltų, išmaišykite ir palikite kuriam laikui. Po 5-10 minučių suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite ir supilkite 2 šaukštelius alyvuogių aliejaus. Užminkykite minkštą tešlą, minkykite 5-7 minutes. Uždenkite drėgnu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite 15 minučių pailsėti.

Žingsnis 2

Lazdelės su sūriu ir česnaku Žingsnis 2
Pjaukite toliau. Padalykite tešlą į gabalėlius, kurių kiekvienas sveria maždaug 100 g (galite naudoti virtuvines svarstykles), kiekvieną gabalėlį susukite į rutuliuką ir palikite 10 minučių pakilti.

Žingsnis 3

Lazdelės su sūriu ir česnaku Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Česnaką išspauskite arba smulkiai supjaustykite peiliu. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi.

Žingsnis 4

Lazdelės su sūriu ir česnaku Žingsnis 4
Suformuokite duonos lazdeles. Kiekvieną gabalėlį suformuokite stačiakampio formos 2-3 mm storio. Aptepkite česnakiniu sviestu ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Susukite į tvirtą ritinėlį. Tada ištieskite juos į paplotėlius. Kiekvieną gabalėlį susukite į spiralę.

Žingsnis 5

Lazdelės su sūriu ir česnaku Žingsnis 5
Pereikite prie paskutinio gaminimo etapo. Apšlakstykite suktinukus vandeniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi. Kepkite 220 ˚C temperatūroje 20-25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos