Publikavimo data: 2024-02-04
Bulvių paplotėliai su grietine receptas
Keptuvėje kepamos bulvytės yra paprastas patiekalas, tačiau yra subtilybių, dėl kurių jos bus kuo skanesnės. Gerai išspauskite bulves ir kepkite ant įkaitintos keptuvės su dideliu kiekiu aliejaus. Kepdami naudokite kuo mažiau miltų: tada bulvytės bus minkštesnės. Ir svarbiausias dalykas: valgyti jas reikia iš karto, nes pašildytos bulvytės nebus tokios traškios.
Žingsnis 1
Nulupkite bulves ir svogūną ir sutarkuokite juos smulkia tarka. Į bulves įpilkite citrinos sulčių, kad jos nesudrėktų. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką. Nuplaukite krapus ir susmulkinkite.
Žingsnis 2
Gerai išspauskite tarkuotas bulves, bulvių sultis išsaugokite.
Žingsnis 3
Sudėkite bulves su miltais, svogūnais, česnakais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Į mišinį įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite ir įberkite druskos. Supilkite 10 g bulvių sulčių ir vėl išmaišykite.
Žingsnis 5
Kepkite kepsnelius sviesto ir augalinio aliejaus mišinyje, kol taps auksiniai.
Žingsnis 6
Patiekite su grietine ir smulkintais krapais.
Kategorijos