Publikavimo data: 2024-05-20
Bulvių pyragas
Bulvių pyrago receptas žingsnis po žingsnio apima patiekalo gaminimą iš klasikinės mielinės tešlos. Galite eksperimentuoti su įdaru, į bulves dėdami įvairių prieskonių ir kitų produktų. Prieš kepant bulves nereikia ilgai virti, todėl pyragas bus paruoštas gana greitai. Labai skanų ir greitą naminį pyragą su bulvėmis pasigaminkite vadovaudamiesi rekomendacijomis.
Žingsnis 1
Užminkykite liesą mielinę tešlą. Į gilų dubenį supilkite miltus ir suberkite sausas mieles. Tada suberkite druską ir cukrų. Gerai išmaišykite. Supilkite stiklinę šilto vandens ir įpilkite saulėgrąžų aliejaus. Viską išmaišykite iki vientisos masės, uždenkite rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 40 minučių.
Žingsnis 2
Išvirkite bulves. Ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu, palaukite, kol užvirs, ir 2-3 minutes virkite bulvių griežinėlius. Tada nukelkite bulves nuo ugnies ir nusausinkite jas sietelyje.
Žingsnis 3
Surinkite pyragą. Kepimo skardą ar formą patepkite augaliniu aliejumi ir paskleiskite ant jos pusę mielinės tešlos, padarydami nedidelius šonus. Tolygiai išdėliokite svogūnus, ant viršaus uždėkite bulvių sluoksnį, tada susmulkintą česnaką, moliūgą, druską ir pipirus. Uždenkite pyragą likusia tešlos dalimi ir sutvirtinkite kraštus. Pyrago viduryje padarykite skylutę garams išeiti.
Žingsnis 4
Iškepkite bulvių pyragą. Dėkite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-40 minučių. Išimkite pyragą iš orkaitės ir supjaustykite porcijomis.
Kategorijos