Publikavimo data: 2024-05-20
Bulvių pyragas keptuvėje
Pyragus galima kepti ne tik orkaitėje, bet ir keptuvėje. Toks patiekalas bus dar greitesnis. Jei paruošus salotas šventiniam stalui uniformoje liko šiek tiek bulvių, ją galima ištuštinti tiesiog keptuvėje keptam bulvių pyragui. Jis panašus į ukrainietiškus dranikus ir geras tuo, kad jame beveik nėra miltų. Tai reiškia, kad toks pyragas gaunasi mažai kaloringas ir tinka tiems, kurie stebi figūrą.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Bulves sumaišykite su smulkintu svogūnu, druska ir pipirais. Suberkite miltus ir išmaišykite. Atskirai lengvai įmuškite kiaušinius ir įmaišykite juos į mišinį.
Žingsnis 2
Paruoškite pyragą. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir paskleiskite joje bulvių mišinį. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite pyragą 10 minučių iš vienos pusės. Tada apverskite ir kepkite po dangčiu dar 10 minučių. Kai pyragas apkeps iš abiejų pusių, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 5 minutes, kol sūris išsilydys.
Kategorijos