Publikavimo data: 2024-03-25
Bulvių pyragas su džiūvėsėliais
Jei norite trumpam sugrįžti į vaikystę, šis receptas kaip tik jums. Galite šiek tiek nukrypti nuo klasikinio "Bulvytės" varianto ir pagaminti ją iš vanilinių džiūvėsėlių. Paruošti pyragą "Bulvė" iš džiūvėsėlių namuose labai paprasta. Pakanka turėti pieno, cukraus, sviesto, džiūvėsėlių ir kakavos miltelių. Pyragas iš džiūvėsėlių turi būti švelnios, trapios tekstūros. Kreminis sviestas "Bulvėms" iš džiūvėsėlių imti 72 % riebumo, kakavos miltelius pirkti nesaldintus.
Žingsnis 1
Paruoškite šokolado mišinį. Paimkite puodą ir supilkite į jį cukrų bei kakavos miltelius. Maišykite, kad cukraus kristalai suardytų kakavos miltelių gabalėlius. Supilkite pieną ir vėl išmaišykite. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite mišinį. Nuimkite nuo ugnies ir įpilkite du šaukštus brendžio. Į šokolado mišinį sudėkite minkštą sviestą. Maišykite iki vientisos masės. Į karštą mišinį supilkite džiūvėsėlius. Vėl išmaišykite ir palikite 30 minučių. Per tą laiką džiūvėsėliai turi įsigerti ir išbrinkti.
Žingsnis 2
Suformuokite pyragaičius. Įmaišykite šokolado mišinį ir formuokite pyragaičius. Pyragėliai turi būti vienodo dydžio, vizualiai panašūs į bulves. Rankomis paimkite nedidelį kiekį šokolado mišinio ir suformuokite ovalo formą.
Žingsnis 3
Paruoštus pyragėlius apibarstykite cukraus pudra, o tada kakavos milteliais.
Kategorijos