Publikavimo data: 2024-05-25
Bulvių pyragas su grybais
Bulvių ir grybų pyragui rinkitės šviežias arba šaldytas voveraites. Voveraitės turi du sezonus: vasaros (liepą ir rugpjūtį) ir rudens (rugsėjį). Geriausiomis laikomos rudeninės, įgavusios maksimalų dydį, skonį ir spalvą - jos turi būti geltonos arba ryškiai geltonos. Voveraičių virti nereikia, nes tai gryniausi grybai, kurie netoleruoja kirmėlių. Juose yra chinomanozės, kuri naikina įvairių helmintų kapsules, todėl šiuos grybus galima valgyti net žalius.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą taip pat, kaip ir pyrago tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite miltus su druska, plona srovele supilkite į miltus vandenį ir atsargiai išmaišykite. Supilkite augalinį aliejų ir suberkite tešlą į gumulą, tada 10 minučių minkykite ją ant švaraus paviršiaus. Daugiau miltų nedėkite. Palikite tešlą 40 minučių pailsėti po maistine plėvele.
Žingsnis 2
Įdarui skirtus grybus apkepkite. Sudėkite grybus į karštą keptuvę. Maišykite, kol išgaruos visas skystis, tada įdėkite šiek tiek sviesto ir kepkite 10 minučių. Pagardinkite druska ir prieskoniais. Sudėkite voveraites į lėkštę.
Žingsnis 3
Toliau ruoškite bulvių pyrago su grybais įdarą. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Kai jie taps skaidrūs, sudėkite žaliuosius svogūnus ir kepkite dar 3 minutes. Į svogūnus sudėkite prieš tai pakepintus grybus ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite bulves pyragui. Bulves kepkite atskirai, bet ne tol, kol jos visiškai iškeps, tada jos bus įdėtos į pyragą. Įkaitinkite keptuvę ir įdėkite sviesto. Supjaustytas bulves apkepkite svieste, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Jei norite, sviestą galite pakeisti augaliniu aliejumi.
Žingsnis 5
Paruoškite įdarą. Grietinę, pieną, tarkuotą sūrį ir smulkintą česnaką sumaišykite iki vientisos masės. Išmaišykite.
Žingsnis 6
Toliau ruoškite pyragą. Iškočiokite 3-4 mm storio tešlą ir įdėkite į kepimo formą. Ant tešlos viršaus sudėkite beveik atvėsusias bulves. Tada sudėkite voveraičių ir svogūnų sluoksnį. Juos galima pagardinti prieskoniais pagal savo skonį. Pyragą pripildykite įdaru. Dėkite kepti į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 30 minučių. Leiskite paruoštam pyragui šiek tiek atvėsti ir supjaustykite jį porcijomis.
Kategorijos