Bulvių pyragas su pienu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Bulvių pyragas su pienu

Norėdami pamaitinti didelę šeimą, galite iškepti bulvių pyragą su pienu. Be daržovių, į įdarą dedama sūdytų kiaulienos lašinių. Jis gaunasi labai apetitiškas ir skanus. Kepimui geriau naudoti greitai paruošiamas mieles. Jų nereikia iš anksto aktyvuoti ir jos beveik iš karto įmaišomos į tešlą. Kita šio recepto ypatybė yra ta, kad pyragas dedamas kepti į šaltą orkaitę, kuri palaipsniui įkaitinama iki 150 laipsnių.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
207 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių pyragas su pienu Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite 3-4 valgomuosius šaukštus miltų, žiupsnelį cukraus, mieles, 100 ml pieno oparai. Palikite 10 minučių, kol atsiras kepurėlė. Atskirame dubenyje sumaišykite druską, cukrų, sviestą arba margariną, likusį pieną ir mielių oparą. Palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 30-40 minučių kambario temperatūroje. Tešla turėtų pakilti 2 kartus.

Žingsnis 2

Bulvių pyragas su pienu Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Keptuvėje 2-3 min. pakepinkite lašinius ir svogūną. Sudėkite bulves. Įberkite druskos, pipirų. Išmaišykite. Kepkite 10 minučių ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 3

Bulvių pyragas su pienu Žingsnis 3
Iškepkite bulvių pyragą su pienu. Tešlą iškočiokite į sluoksnį. Dalį tešlos palikite pyragui uždengti. Sluoksnį sudėkite į kepimo formą. Tada sudėkite įdarą. Viršų uždenkite antru tešlos sluoksniu. Leiskite pyragui pastovėti 40 minučių. Po to įdėkite jį į šaltą orkaitę, įkaitinkite iki 150 laipsnių. Kepkite 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos