Publikavimo data: 2024-05-20
Bulvių pyragas su pienu
Norėdami pamaitinti didelę šeimą, galite iškepti bulvių pyragą su pienu. Be daržovių, į įdarą dedama sūdytų kiaulienos lašinių. Jis gaunasi labai apetitiškas ir skanus. Kepimui geriau naudoti greitai paruošiamas mieles. Jų nereikia iš anksto aktyvuoti ir jos beveik iš karto įmaišomos į tešlą. Kita šio recepto ypatybė yra ta, kad pyragas dedamas kepti į šaltą orkaitę, kuri palaipsniui įkaitinama iki 150 laipsnių.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite 3-4 valgomuosius šaukštus miltų, žiupsnelį cukraus, mieles, 100 ml pieno oparai. Palikite 10 minučių, kol atsiras kepurėlė. Atskirame dubenyje sumaišykite druską, cukrų, sviestą arba margariną, likusį pieną ir mielių oparą. Palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 30-40 minučių kambario temperatūroje. Tešla turėtų pakilti 2 kartus.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Keptuvėje 2-3 min. pakepinkite lašinius ir svogūną. Sudėkite bulves. Įberkite druskos, pipirų. Išmaišykite. Kepkite 10 minučių ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Iškepkite bulvių pyragą su pienu. Tešlą iškočiokite į sluoksnį. Dalį tešlos palikite pyragui uždengti. Sluoksnį sudėkite į kepimo formą. Tada sudėkite įdarą. Viršų uždenkite antru tešlos sluoksniu. Leiskite pyragui pastovėti 40 minučių. Po to įdėkite jį į šaltą orkaitę, įkaitinkite iki 150 laipsnių. Kepkite 40 minučių.
Kategorijos