Bulvių terinas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Bulvių terinas

Bulvės yra turtingiausia daržovė pagal krakmolo kiekį. Bulvėse taip pat yra vertingų medžiagų, tokių kaip kalcis, magnis, fosforas, geležis ir kt. Bulvės gaminamos visame pasaulyje: verdamos, troškinamos, kepamos, skrudinamos, gaminamos kaip garnyras, pagrindiniai patiekalai, užkandžiai ir net desertai. Norėčiau jums pasiūlyti išsikepti bulvių, bet terinos su šonine pavidalu.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
138 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Bulvių terinas Žingsnis 1
Nulupkite bulves ir 7 minutes po užvirimo virkite pasūdytame vandenyje iki pusiau išvirusios.

Žingsnis 2

Bulvių terinas Žingsnis 2
Susmulkinkite svogūną ir smulkiais kubeliais supjaustykite šoninę. Kepkite keptuvėje 5 minutes. Sutarkuokite sūrį ir pusę jo sudėkite į atvėsusią šoninę. Išmaišykite.

Žingsnis 3

Bulvių terinas Žingsnis 3
Atvėsinkite bulves šaltame vandenyje. Sutarkuokite jas tarka. Sudėkite grietinę, kiaušinius, pusę tarkuoto sūrio. Druskos ir pipirų pagal skonį, išmaišykite.

Žingsnis 4

Bulvių terinas Žingsnis 4
Pusę bulvių masės sudėkite į aliejumi pateptą formą. Tada sluoksnį šoninės ir sūrio. Ant viršaus uždėkite dar vieną sluoksnį bulvių.

Žingsnis 5

Bulvių terinas Žingsnis 5
Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių, kol paruduos, ir terina bus paruošta.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos