Publikavimo data: 2025-08-20
Bulvių terinas
Bulvės yra turtingiausia daržovė pagal krakmolo kiekį. Bulvėse taip pat yra vertingų medžiagų, tokių kaip kalcis, magnis, fosforas, geležis ir kt. Bulvės gaminamos visame pasaulyje: verdamos, troškinamos, kepamos, skrudinamos, gaminamos kaip garnyras, pagrindiniai patiekalai, užkandžiai ir net desertai. Norėčiau jums pasiūlyti išsikepti bulvių, bet terinos su šonine pavidalu.
Žingsnis 1
Nulupkite bulves ir 7 minutes po užvirimo virkite pasūdytame vandenyje iki pusiau išvirusios.
Žingsnis 2
Susmulkinkite svogūną ir smulkiais kubeliais supjaustykite šoninę. Kepkite keptuvėje 5 minutes. Sutarkuokite sūrį ir pusę jo sudėkite į atvėsusią šoninę. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Atvėsinkite bulves šaltame vandenyje. Sutarkuokite jas tarka. Sudėkite grietinę, kiaušinius, pusę tarkuoto sūrio. Druskos ir pipirų pagal skonį, išmaišykite.
Žingsnis 4
Pusę bulvių masės sudėkite į aliejumi pateptą formą. Tada sluoksnį šoninės ir sūrio. Ant viršaus uždėkite dar vieną sluoksnį bulvių.
Žingsnis 5
Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių, kol paruduos, ir terina bus paruošta.
Kategorijos