Publikavimo data: 2025-08-18
Bulvių vareniki "Sėkmingai"
Pagal šį receptą paruošti vareniki pasirodo labai skanūs. Tešla nevirsta ir formuojant būna labai lanksti. Iš nurodyto produktų kiekio gaunama 30 didelių koldūnų.
Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir augalinio aliejaus. Gerai išmaišykite plaktuvu.
Žingsnis 2
Į gautą mišinį supilkite verdantį vandenį ir greitai išmaišykite.
Žingsnis 3
Po truputį suberkite persijotus miltus ir užminkykite elastingą tešlą.
Žingsnis 4
Paruoštą tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite 30 minučių.
Žingsnis 5
Paruoškite faršą. Nulupkite bulves, supjaustykite jas ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nusunkite visą vandenį, įdėkite sviesto ir sutrinkite grūstuvu. Bulvių košė turi būti tiršta.
Žingsnis 6
Tešlą iškočiokite 2-3 mm storio. Stikline išpjaukite apskritimus.
Žingsnis 7
Vienoje apskritimo pusėje dėkite 1 šaukštelį bulvių košės. Suformuokite koldūnus.
Žingsnis 8
Suformuotus koldūnus galima dėti į šaldiklį arba iš karto 5-7 minutes virti pasūdytame vandenyje.
Kategorijos