Publikavimo data: 2024-05-12
Buriatų buožės
Žingsnis 1
Paruoškite bouzetėms skirtą įdarą. Į dubenį sudėkite maltą mėsą, ją pasūdykite ir papipirinkite. Tada sudėkite smulkintą svogūną. Supilkite vandenį ir gerai išmaišykite. Maišykite tol, kol visa malta mėsa taps vientisa ir skystis visiškai įsigers. Uždenkite maistine plėvele.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir įberkite druskos. Įpilkite 300 ml vandens. Atskirkite maždaug 4-5 valgomuosius šaukštus miltų ir pabarstykite jais darbo paviršių. Likusius miltus supilkite į kiaušinius, minkydami tešlą. Išsijokite miltus ant stalo ir išminkykite tvirtą tešlą. Suvyniokite tešlą į rutulį ir palikite 10 minučių pailsėti.
Žingsnis 3
Suformuokite buusą. Suvyniokite tešlą į ritinėlį ar ryšulėlį ir supjaustykite į 5 dalis. Tešlos gabalėlius iškočiokite, kad gautųsi storas apskritimas. Iškočiokite taip, kad vidurys būtų storesnis už kraštus. Kad būtų patogiau, galite naudoti stiklinę arba puodelį ir išpjauti vienodus apskritimus. Į tešlos vidurį įdėkite maždaug 1 valgomąjį šaukštą mėsos įdaro. Nykščiu pakelkite tešlos kraštą iš vidinės pusės ir, sukdami buzą ratu, padarykite plonus skirtukus. Viduryje turėtų atsirasti nedidelė skylutė.
Žingsnis 4
Paruoškite buusas garuose. Garintuvo (mantovaro arba buuznicos) groteles patepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite ant jo buuzas ir virkite garuose apie 25 minutes. Kepimo metu buusai padidės ir išsiskirs sultinys.
Kategorijos