Publikavimo data: 2024-02-04
Klasikinis keptuvėje keptas mantas receptas
Kinų kalbos žodis "mantou", iš kurio kilęs mums gerai pažįstamas žodis "manty", turi išties nuostabų vertimą: "įdaryta virėjo galva". Tačiau tegul ši specifinė reikšmė jūsų nevargina: manty yra skanus patiekalas, savaip gražus ir neįtikėtinai sotus. Manty - tai tešlos maišeliai su aštriu mėsos įdaru, kurie verdami ant garų.
Žingsnis 1
Nulupkite bulves ir svogūną ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Kopūstus ir prieskonines žoleles supjaustykite kuo smulkiau.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: persijokite miltus į gilų dubenį, supilkite vandenį, druską ir užminkykite tešlą. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite šaldytuve 60 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą: sumaišykite maltą mėsą su bulvėmis, svogūnais ir kopūstais, įpilkite pomidorų padažo, druskos, žolelių ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Suvyniokite tešlą į dešrą ir supjaustykite lygiomis dalimis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į 2 mm storio plokščią duoną. Į kiekvienos duonelės vidurį dėkite po 1 valgomąjį šaukštą įdaro ir suformuokite bandelę.
Žingsnis 5
Sudėkite mantus į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi ir juos apkepkite. Tada įpilkite stiklinę vandens ir virkite po dangčiu 25 minutes.
Žingsnis 6
Patiekite manti su česnaku, grietine arba pomidorų padažu.
Kategorijos