Klasikinis keptuvėje keptas mantas receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Klasikinis keptuvėje keptas mantas receptas

Kinų kalbos žodis "mantou", iš kurio kilęs mums gerai pažįstamas žodis "manty", turi išties nuostabų vertimą: "įdaryta virėjo galva". Tačiau tegul ši specifinė reikšmė jūsų nevargina: manty yra skanus patiekalas, savaip gražus ir neįtikėtinai sotus. Manty - tai tešlos maišeliai su aštriu mėsos įdaru, kurie verdami ant garų.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
156 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
18 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis keptuvėje keptas mantas receptas Žingsnis 1
Nulupkite bulves ir svogūną ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Kopūstus ir prieskonines žoleles supjaustykite kuo smulkiau.

Žingsnis 2

Klasikinis keptuvėje keptas mantas receptas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: persijokite miltus į gilų dubenį, supilkite vandenį, druską ir užminkykite tešlą. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite šaldytuve 60 minučių.

Žingsnis 3

Klasikinis keptuvėje keptas mantas receptas Žingsnis 3
Paruoškite faršą: sumaišykite maltą mėsą su bulvėmis, svogūnais ir kopūstais, įpilkite pomidorų padažo, druskos, žolelių ir išmaišykite.

Žingsnis 4

Klasikinis keptuvėje keptas mantas receptas Žingsnis 4
Suvyniokite tešlą į dešrą ir supjaustykite lygiomis dalimis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į 2 mm storio plokščią duoną. Į kiekvienos duonelės vidurį dėkite po 1 valgomąjį šaukštą įdaro ir suformuokite bandelę.

Žingsnis 5

Klasikinis keptuvėje keptas mantas receptas Žingsnis 5
Sudėkite mantus į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi ir juos apkepkite. Tada įpilkite stiklinę vandens ir virkite po dangčiu 25 minutes.

Žingsnis 6

Klasikinis keptuvėje keptas mantas receptas Žingsnis 6
Patiekite manti su česnaku, grietine arba pomidorų padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos