Publikavimo data: 2024-03-31
Mantas su jautiena
Mantas su jautiena - puikus šventinės puotos patiekalas. Manty galima virti garuose, virti arba kepti. Paprastai ant viršaus užpilami ištirpintu sviestu ir patiekiami su pomidorų arba grietinės padažu. Šį mantų receptą visai nesunku paruošti. Jei laikysitės visų rekomendacijų, su juo susidoros net pradedantysis.
Žingsnis 1
Norėdami paruošti tešlą, dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinį ir verdantį vandenį. Užminkykite tvirtą tešlą ir palikite šiltoje vietoje 10 minučių.
Žingsnis 2
Maltinukams smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir žoleles. Dubenyje sumaišykite maltą jautieną ir smulkintas daržoves, suberkite prieskonius.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite ritinį ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite rutuliuką ir iškočiokite, kaip parodyta nuotraukoje.
Žingsnis 4
Į tešlos vidurį sudėkite maltos mėsos įdarą. Gerai užspauskite kraštus ir suformuokite bandelę.
Žingsnis 5
Perkelkite mantą į keptuvę su ištirpintu sviestu. Lengvai apkepkite ir įpilkite vandens. Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 20-25 minutes.
Kategorijos