Publikavimo data: 2024-02-04
Mantas su moliūgais receptas
Manty galima gaminti su šimtais skirtingų įdarų: malta mėsa, bulvėmis, svarainiais, špinatais, dobilais, cukinijomis ar moliūgais. Mantas su moliūgų ir svogūnų įdaru puikiai tinka tiems, kurie nevalgo mėsos, laikosi dietos arba mėgsta lengvesnius patiekalus. Mantas pagardinkite mėgstamais prieskoniais, kad būtų dar sotesnis ir aromatingesnis!
Žingsnis 1
Moliūgą ir svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Paruoškite maistinę plėvelę.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: į gilų dubenį persijokite miltus, supilkite vandenį ir druską. Tešlą iš pradžių išminkykite šakute, paskui rankomis. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Iš tešlos iškočiokite rutulį, perkelkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir 60 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą: keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi ant vidutinės ugnies 3 minutes pakepinkite svogūną. Sudėkite moliūgą, įberkite druskos ir kepkite, kol suminkštės.
Žingsnis 5
Paruoštą tešlą iškočiokite į dešrą ir supjaustykite lygiomis dalimis. Jas iškočiokite į 2 mm storio plokštainį. Į kiekvieno plokštainio vidurį dėkite po 1 valgomąjį šaukštą įdaro ir suformuokite bandeles.
Žingsnis 6
Siųskite manti į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 10 minučių.
Kategorijos