Publikavimo data: 2024-02-04
Mantas su mėsa ir Pekino kopūstais receptas
Šis patiekalas turi savo šventę, kuri švenčiama lapkričio 25 d. Sultingas, sotus ir skanus mantas ruošiamas su dobilais, laukiniais česnakais, svarainiais, kopūstais ir net plovu. Yra net vadinamųjų "pelių" mantų. Tačiau neišsigąskite - tokį pavadinimą jie gavo ne dėl abejotino turinio, o dėl mažyčio dydžio.
Žingsnis 1
Nulupkite bulves ir svogūnus. Supjaustykite daržoves mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite kopūstus.
Žingsnis 2
Į vandenį supilkite persijotus miltus ir įberkite druskos. Tešlą iš pradžių išmaišykite šakute, paskui rankomis. Pabarstykite stalą miltais ir perkelkite tešlą. Minkykite tešlą, kol taps vientisa.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite rutulį ir įdėkite į dubenį. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą valandai.
Žingsnis 4
Įdarui sumaišykite maltą mėsą su svogūnais, bulvėmis ir kopūstais. Supilkite pomidorų padažą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Iš tešlos suformuokite dešrą ir padalykite į lygias dalis. Tešlą plonai iškočiokite (maždaug 2 mm storio). Į kiekvieno plokštainio vidurį įdėkite po šaukštą įdaro. Formuokite manti.
Žingsnis 6
Manti virkite verdančiame vandenyje apie 10 minučių.
Kategorijos