Publikavimo data: 2024-02-04
Mantas su vištiena ir bulvėmis receptas
Daugumoje Centrinės Azijos šalių be šio legendinio patiekalo neapsieinama. Tai suprantama: mantai yra gana sotūs tešlos maišeliai su įvairiais įdarais. Jie ruošiami su malta mėsa, daržovėmis ir net varške. Mes sustojome prie mėsos įdaro. Galime garantuoti, kad šio patiekalo užteks pamaitinti bent keturis labai išalkusius žmones.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nuvalykite daržoves. Smulkiai supjaustykite svogūną ir bulves, susmulkinkite kopūstus.
Žingsnis 2
Norėdami paruošti tešlą, persijotus miltus sumaišykite su vandeniu ir druska. Pradiniame etape patogu maišyti šakute. Vėliau tešlą išminkykite rankomis. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite rutulį, įdėkite į gilų dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite šaldytuve valandai.
Žingsnis 4
Įdarui sumaišykite maltą mėsą, svogūnus, bulves, kopūstus ir pomidorų pastą. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 5
Tešlą iškočiokite 2 mm storio sluoksniu ir išpjaukite apskritimus. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite po šaukštą įdaro. Suformuokite mantą.
Žingsnis 6
Užvirinkite puodą su vandeniu ir atsargiai nuleiskite į jį manti. Virkite 10 minučių.
Kategorijos