Publikavimo data: 2024-05-25
"Burliners" uogienės keksiukai.
Berlyno koldūnai - tradicinis vokiškas patiekalas, ruošiamas Naujųjų metų šventėms arba karnavalui. Dabar jis populiarus visame pasaulyje. Įdarui naudojama bet kokių vaisių ar uogų uogienė, varškės kremas ar net sutirštintas pienas.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite oparą: 50 g šilto pieno sumaišykite su 1 arbatiniu šaukšteliu cukraus, įpilkite gyvų mielių ir palikite šiltoje vietoje 10-15 minučių, uždengę dangčiu arba virtuviniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Išplakite kiaušinius su likusiu cukrumi, supilkite sviestą, mielių raugą, šiltą pieną, vanilinį cukrų ir išmaišykite. Išminkykite tešlą dalimis įmaišydami miltus.
Žingsnis 3
Tešlą pabarstykite miltais ir iškočiokite 1,5-2 cm storio apskritimą, tada supjaustykite apskritimais (galite naudoti 6 cm stiklinę). Palikite apskritimus šiltoje vietoje 30 minučių, kad pakiltų. Kepkite koldūnus gerai įkaitintame aliejuje ir dėkite ant popierinių rankšluosčių. Leiskite šiek tiek atvėsti ir konditeriniu švirkštu užpildykite uogiene.
Kategorijos